Nieuws
Enschede

FC Twente schaamtevol ten onder tegen Go Ahead Eagles

444788 890978

FC Twente ligt uit de beker na een schaamtevolle nederlaag tegen Go Ahead Eagles. De Tukkers verloren met 2-5. Nog voor het fluitsignaal klonk, verlieten veel supporters al verslagen en vernederd De Grolsch Veste.

Fardau Wagenaar | Tubantia

Al binnen het kwartier stond het tot verbazing van iedereen 0-2 in De Grolsch Veste. Antoine Rabillard maakte uit het niets het eerste doelpunt voor de ploeg uit Deventer. Hij was verdediger Peet Bijen te slim af. Een paar minuten later maakte de speler van FC Twente ook een overtreding: penalty. Jeroen Veldmate bleef koel vanaf de stip: 0-2.

Diezelfde Bijen had voor rust al iets recht kunnen zetten, maar zijn harde schot belandde in de 25e minuut op de lat. Later lukte het hem alsnog. FC Twente bleef jagen op de aansluitingstreffer, die viel na een half uur spelen. De thuisploeg kreeg een penalty na hands van Veldmate en Aitor schoot keurig raak vanaf elf meter. Voor rust probeerde Twente nog orde op zaken te stellen, maar dat lukte niet.

Vernedering
Vlak na rust was het wel raak en klonk de naam van Peet Bijen alsnog vrolijk door De Veste. De verdediger, die veel kritiek over zich heen krijgt sinds de thuiswedstrijd tegen Vitesse, kopte raak uit een vrije trap van Aitor: 2-2. Dit dan weer tot woede van Go Ahead Eagles, dat een minuut eerder recht dacht te hebben op een penalty, maar geen gehoor vond bij scheidsrechter Jeroen Manschot. De hoop was terug in Enschede.

Voor even dan. Het volle uitvak barstte twintig minuten voor tijd alsnog in vreugde uit, nadat Twente-verdediger Julio Pleguezuelo zich liet aftroeven en invaller Martijn Berden Go Ahead weer op voorsprong zette. En niet veel later maakte Richard van der Venne er ook nog 2-4 van, nadat weer een verdediger van FC Twente de fout in ging, dit keer Oriol Busquets. Dat het ook nog 2-5 werd (weer Rabillard) voelde in Enschede als de ultieme vernedering.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lars Smook