Live Live

FC Twente pakt tegen RKC derde thuiszege op rij

Gepubliceerd: Vrijdag 02 november 2018 23:03

FC Twente pakt tegen RKC derde thuiszege op rij

FC Twente heeft ook de derde thuiswedstrijd in een week tijd gewonnen. De ploeg van Marino Pusic versloeg RKC Waalwijk in een prima duel met 3-1 en komt voor even op gelijke hoogte met Go Ahead Eagles, dat zondag speelt.

De thuisploeg stond bij rust al op een 2-0 voorsprong, een luxe voor de supporters in De Grolsch Veste. Na een moeilijk begin, scoorde Twente in de 17e minuut. Een kopbal van Jari Oosterwijk kwam bij Peet Bijen terecht: 1-0. Daarna kende de ploeg opnieuw een lastige fase, waarin verdediger Rafael Ramos de bal bijna in eigen doel schoot, maar Twente kwam met de schrik vrij.

Aitor
Opnieuw herpakten de Tukkers zich tegen het stuntteam uit Waalwijk, dat deze week het hele land verraste door koploper PSV in het bekertoernooi uit te schakelen. Twente zelf won in een matig duel van de amateurs van Noordwijk. In de 38e minuut was het aanvaller Aitor die voor de bijna 24.000 toeschouwers de bal op prachtige wijze in de verre hoek krulde: 2-0.

Geen penalty

Meteen na rust waren er kansen voor Rafik Zekhnini (over) en weer Aitor na een mooie steekpass van Tim Hölscher. Even later werd Aitor in het strafschopgebied neergehaald, maar scheidsrechter Mulder zag er onterecht geen penalty in.

RKC zette er in de tweede helft niet zo veel meer tegenover. Het schot van Dylan Seys, een oude bekende in Enschede, werd zonder veel moeite gered door Joël Drommel. Seys had later rood moeten krijgen na een forse overtreding op Ricardinho. FC Twente-invaller Michaël Maria kreeg tien minuten voor tijd alle vrijheid en maakte er 3-0 van. Ver in blessuretijd maakte Seys er nog 3-1 van.

Feestmars
Zo kon ook na het derde thuisduel in een week tijd de feestmars in Enschede worden ingezet. Na Almere City en Noordwijk, werd RKC het derde slachtoffer van de ploeg van Pusic, die volgende uitspeelt tegen FC Den Bosch.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman

Deel deze pagina: