Live Live

FC Twente pakt tegen FC Dordrecht eerste uitzege: 2-0

Gepubliceerd: Vrijdag 14 september 2018 21:54

FC Twente pakt tegen FC Dordrecht eerste uitzege: 2-0

FC Twente deed in Dordrecht wat het moest doen: winnen. Na de teleurstellende thuisnederlaag van vorige week tegen TOP Oss, stelde de ploeg vrijdagavond orde op zaken en won met 2-0.

FC Twente deed in Dordrecht wat het moest doen: winnen. Na de teleurstellende thuisnederlaag van vorige week tegen TOP Oss, stelde de ploeg vrijdagavond orde op zaken en won met 2-0.Het was Peet Bijen die FC Twente in de eerste helft op voorsprong zette en het opnieuw afgeladen volle uitvak op zijn kop zette. De verdediger speelde tot vrijdagavond alleen het eerste duel tegen Sparta, maar keerde tegen Dordrecht terug in de basis als vervanger van de geblesseerde Nacho.

Een vrije trap van Aitor bereikte de Tukker die de bal netjes binnen schoof. Na ruim een half uur spelen was het weer Aitor met een vrije trap, alleen was het nu Antonio Stankov die scoorde. De speler van Dordrecht kopte de bal overtuigend in eigen goal.

Drommel
Trainer Marino Pusic wijzigde zijn ploeg voor het uitduel in Dordrecht op drie plekken. Behalve Bijen, keerde zoals verwacht Joël Drommel terug. De keeper miste het thuisduel tegen TOP Oss, omdat hij van de KNVB een speelverbod kreeg. Ulrich Bapoh moest tegen FC Dordrecht plaats maken voor Javier Espinosa, omdat de trainer meer vastigheid aan de bal wilde na het debacle van vorige week.

Bapoh mocht in de 77e minuut wel invallen voor Tom Boere en kreeg twee kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. De eerste, na een uitbraak van Aitor, schoot hij naast. De tweede zat er na een mooie combinatie in, maar werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Ook Dordrecht zag een goal afgekeurd worden. De thuisploeg wilde de tweede helft van geen opgeven weten. maar veel grote kansen leverde dat niet op.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman

Deel deze pagina: