Live Live

FC Twente opnieuw veroordeeld tot de wachtkamer

Gepubliceerd: Vrijdag 21 juni 2019 16:27

FC Twente opnieuw veroordeeld tot de wachtkamer

FC Twente is een week onderweg in de voorbereiding, maar de contouren van de nieuwe selectie zijn nog verre van zichtbaar. Het wachten is nog altijd op de versterkingen, die de promovendus meer kwaliteit, ervaring en body geven.

Als Paul Verhaegh maandag voor het eerst op het veld staat, zal hij ongetwijfeld even moeten wennen. De 35-jarige is uit zijn jaren in de Bundesliga gewend met gerijpte volwassen spelers te werken, maar daar is bij FC Twente nu nog geen sprake van. Trainer Gonzalo Garcia Garcia moet het vooralsnog doen met een dunne groep, die voornamelijk uit jonge spelers bestaat. Vrijdagmorgen, in een onderlinge partij, bestond de meerderheid uit voetballers van de beloften en de onder 19. Het doet een beetje denken aan vorig seizoen toen FC Twente in de eerste weken van de voorbereiding ook noodgedwongen met een veredelde jeugdselectie werkte. Het deed Wout Brama destijds verzuchten dat hij het gevoel had op Tienertour te zijn.

Brama is er zelf nu nog niet bij, en het is de vraag hoe snel hij hersteld is van zijn hardnekkige achillespeesblessure. Een vlotte rentree zit er niet in. Ook Haris Vuckic, die vorig seizoen het grootste deel van het seizoen miste door een kruisbandoperatie, traint nog niet volop mee. In de afgelopen week kwam de middenvelder niet verder dan wat rondjeslopen. Aitor, de smaakmaker van vorig seizoen, heeft nog geen enkele groepstraining meegedaan.

Transfers
Technisch directeur Ted van Leeuwen merkte deze week op dat er meerdere transfers in gang zijn gezet, maar net als een jaar geleden wordt hij afgeremd door de financiële beperkingen van de club. De lijntjes liggen er, maar de knopen zijn nog niet doorgehakt. De verkoop van jeugdspeler Tijs Velthuis aan AZ was niet bepaald uit luxe. Van Leeuwen wil de selectie graag op korte termijn aanvullen, maar hij weet ook dat je met een beperkt budget in deze fase voorzichtig moet omspringen, omdat er straks nog heel wat spelers op de markt komen. Het gevolg is dat de nieuwe technische staf in de eerste week vooral heeft geïnvesteerd in de verre toekomst, in plaats van het nabije heden. Het begin van de echte voorbereiding bij de als eerste gestarte eredivisieclub laat dan ook nog op zich wachten.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lars Smook

Deel deze pagina: