Live Live

FC Twente krijgt opgetogen Matthew Smith terug

Gepubliceerd: Woensdag 17 oktober 2018 09:41

FC Twente krijgt opgetogen Matthew Smith terug

FC Twente krijgt deze week een blije Matthew Smith terug op het trainingsveld. De 18-jarige middenvelder stond dinsdagavond in de basis bij Wales. En hij won ook nog met zijn land, met 1-0 bij Ierland.

Het verhaal van de international Smith is best opvallend, want hij werd geboren in het Engelse Birmingham en woonde nooit een minuut in Wales. „Hoewel m’n meeste familie Engels is, klopt mijn hart voor Wales”, zei hij daar eerder over in Tubantia. „Mijn opa van moederskant komt uit Wales.” Twijfels over zijn afkomst heeft hij nooit gehad. Dat hij dinsdag een basisplaats kreeg van bondscoach Ryan Giggs was verrassend. In de beginfase verspeelde hij een keer slordig de bal, waardoor Ierland een dot van een kans kreeg, maar in het restant van het duel hield de jonge middenvelder zich keurig staande. Een kwartier voor tijd werd hij vervangen. Het was voor Smith zijn derde interland.

Bij Twente zijn ze maar wat blij dat hij terug is, want de tiener is in korte tijd uitgegroeid tot een belangrijke schakel op het middenveld. Smith kan niet alleen goed voetballen, hij brengt ook dynamiek, gif en diepte in het spel van de Tukkers. Saillant detail: Twente verloor dit seizoen twee wedstrijden en beide keren ontbrak Smith door interlandverplichtingen. Dat is ook het geval op 18 november als Twente thuis de topper speelt tegen Go Ahead Eagles.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Ron Jonker

Deel deze pagina: