Nieuws
Enschede

FC Twente komt niet verder dan gelijkspel bij ADO

443660 923984 2

FC Twente heeft zaterdagavond een punt gepakt op bezoek bij ADO Den Haag (0-0). De ploeg uit Enschede kreeg slechts een handvol kansen en mocht blij zijn dat het in de slotfase niet op een nederlaag werd getrakteerd.

Leon ten Voorde & Timo Oving | Tubantia

ADO en Twente speelden in het Cars Jeans Stadion een uiterst zwakke eerste helft. Weinig tempo, verkeerde keuzes en nauwelijks spektakel leidden tot een teleurstellende eerste 45 minuten. De kansen waren dan ook op één hand te tellen. Beide teams namen twee keer het doel onder vuur, waarvan Brama met een afstandschot en Nakamura met een mislukte kopbal.

Enorme kans Aitor
Garcia had in Den Haag geen wijzigingen doorgevoerd. Net als tegen Ajax verschenen de ervaren Wout Brama en Paul Verhaegh aan de aftrap bij de Tukkers. In de rust was er duidelijk het een en ander gezegd in de kleedkamers. Het tempo lag na de pauze namelijk een paar tandjes hoger. De start van de tweede helft was veelbelovend. ADO was koppend meerdere keren gevaarlijk, terwijl Aitor een enorme kans liet liggen op de 0-1 na een goede steekpass van Brama.

Redding Drommel
Het sterke begin na de rust was echter slechts een opleving. In het vervolg stelden beide teams namelijk wederom teleur. ADO kreeg in de slotfase de grootste kans van de tweede helft. Michiel Kramer kreeg de bal mee in de loop van Lex Immers, waarna hij oog-in-oog kwam met FC Twente-doelman Joël Drommel. Laatstgenoemde redde zijn ploeg van een achterstand. Aan de andere kant schoot Aitor in buitenspelpositie tegen de paal.

Door het gelijke spel blijft Twente twaalfde in de eredivisie.

ADO FC Twente 0-0.

FC Twente: Drommel, Verhaegh (67. Pleguezuelo), Busquets, Schenk, Verdonk; Selahi, Roemeratoe, Brama; Cantalapiedra, Vuckic (74. Berggreen), Nakamura (81. Menig).

Scheidsrechter: Mulder.

Geel: Malone, Kramer (ADO), Brama, Verdonk (FC Twente).

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman