Live Live

FC Twente komt in actie tegen zwerfafval

Gepubliceerd: Donderdag 13 september 2018 20:04

FC Twente komt in actie tegen zwerfafval

FC Twente en Pure Energie slaan de handen ineen voor het verzamelen zwerfafval. Op initiatief van de Enschedese voetbalclub en hoofdsponsor Pure Energie wordt in ieder geval op één dag een groot deel van Enschede schoongeveegd.

Ze roepen iedereen op om op vrijdag 21 september, in het kader van 'Keep it Clean Day', mee te helpen zwerfafval te verzamelen. Daarvoor is in overleg met de gemeente en Twente Milieu een route van vijf kilometer uitgezet.

Afvalproblematiek

„Zij weten als geen ander waar de afvalproblematiek het grootst is. Op basis daarvan hebben we de plekken bepaald waar we bij de inzamelingsactie langsgaan", aldus Joost Posthuma van Pure Energie. Behalve medewerkers van het Enschedese energiebedrijf steken ook spelers van Jong FC Twente de handen uit de mouwen.

Posthuma hoopt dat velen zich daarbij aansluiten. „Het gaat ook om bewustwording. Veel mensen weten nog niet wat de impact van plastic afval in het milieu is. Het doel van het evenement 'Keep it Clean Day' is om ervoor te zorgen dat meer mensen inzien wat het afval met de omgeving doet."

Deelnemers
Het zwerfafval dat op vrijdag 21 september wordt verzameld, wordt opgehaald door Twente Milieu. „Dat wordt netjes gesorteerd en gerecycled", verzekert Posthuma. De actie begint om 14.00 uur bij de hoofdingang van de Grolsch Veste. „Voor alle deelnemers zorgen we voor genoeg vuilniszakken, grijpers, hesjes en handschoenen. Door mee te doen, ben je ook nog eens sportief bezig."

Aanmelding voor de actie 'Ik loop mee tegen zwerfafval in Enschede' is mogelijk via de Facebookpagina van Pure Energie.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - Foto: Carlo ter Ellen

Deel deze pagina: