Live Live

FC Twente houdt tegen Jong FC Utrecht vast aan dezelfde namen

Gepubliceerd: Donderdag 17 januari 2019 16:33

FC Twente houdt tegen Jong FC Utrecht vast aan dezelfde namen

FC Twente staat aan de vooravond van een interessante week. Na het competitieduel vrijdagavond tegen FC Utrecht, wacht woensdag in de kwartfinales van de beker Willem II, waarna de reeks volgende week zaterdag wordt afgesloten bij Almere City.

„Een pittige week, maar dat we hebben we dit seizoen al drie keer eerder gehad, en drie keer hebben we het maximale eruit gehaald”, zegt trainer Marino Pusic. De oefenmeester kijkt uiteraard niet verder dan de eerste klus, thuis tegen Jong Utrecht. Na de zege bij MVV, wil Twente voor eigen publiek de lijn voortzetten. Twente won eerder dit seizoen de uitwedstrijd tegen de beloften van Utrecht met maar liefst 6-1, maar Pusic waakt voor onderschatting. „ Die wedstrijd mag niet ons referentiekader zijn. Vergeet dat niet dat de tegenstander toen lang met een man minder speelde. Jong Utrecht heeft het verder goed gedaan tegen de zogenaamde topploegen. Ze hebben gewonnen van Jong Ajax, Den Bosch speelde er op het nippertje gelijk en van NEC en Sparta werd met klein verschil verloren. Het gaat vrijdag om de mentaliteit en de bereidheid om te investeren. Alleen als dat optimaal aanwezig is, wordt het kwaliteitsverschil zichtbaar.”

De oefenmeester start vrijdagavond met dezelfde basis als tegen MVV. Dat betekent dat Christian Gonzalez wederom de voorkeur krijgt boven Xandro Schenk en dat Jari Oosterwijk in de spits begint. Wout Brama, die tegen MVV vanwege hamstringklachten uit voorzorg werd gewisseld, is fit. De enige verandering is dat Oussama Assaidi deel uitmaakt van de wedstrijdselectie. „Als hij vrijdagmorgen geen reactie heeft na de training van donderdag, dan bestaat er een kans dat hij minuten gaat maken”, zegt Pusic. „We hebben Oussama er liever gisteren dan vandaag bij, maar het moet wel kunnen.” Uit voorzorg heeft hij in Dylan George een extra aanvaller aan de selectie toegevoegd.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Ron Jonker

Deel deze pagina: