Live Live

FC Twente hoopt op Smith in topper tegen Go Ahead Eagles

Gepubliceerd: Maandag 05 november 2018 11:40

FC Twente hoopt op Smith in topper tegen Go Ahead Eagles

FC Twente probeert Matthew Smith aan boord te houden voor de topper tegen Go Ahead Eagles over veertien dagen. Smith is in die week op stap met de nationale ploeg van Wales.

“Er zijn gesprekken gaande tussen beide partijen om er voor te zorgen dat ik tegen Go Ahead gewoon kan spelen. Ik ben er vrij optimistisch over dat we daar uit gaan komen”, reageert Matthew Smith. De middenvelder van Twente miste dit seizoen de thuiswedstrijden tegen TOP Oss en MVV en beide keren ging de Enschedese club onderuit. Het zijn de enige nederlagen dit seizoen van Twente.

De 18-jarige Smith is in korte tijd uitgegroeid tot een belangrijke schakel op het middenveld bij FC Twente. Afgelopen vrijdag tegen RKC was hij met zijn dynamische spel de grote aanjager van de ploeg. Smith wil graag spelen tegen Go Ahead. “Ik wil 100 procent geven voor FC Twente en 100 procent voor Wales”, verklaart de huurling van Manchester City zijn dilemma. “Tegen de nationale ploeg van je land zeg je geen nee, maar de belangen voor Twente zijn enorm. Ik hoop dat we er op een goede manier voor beide partijen uitkomen.”

Denemarken en Albanië
Wales speelt op vrijdag 16 november voor de Nations Cup thuis tegen Denemarken. De dinsdag erop wacht dan nog een vriendschappelijk duel tegen Albanië. Als bondscoach Ryan Giggs hem oproept, is hij verplicht te komen. Smith had onlangs tegen Ierland een basisplaats en speelde toen ruim zeventig minuten mee. “De gesprekken tussen beide partijen verlopen goed”, weet Smith. “Het voordeel is dat de assistent-bondscoach een Nederlander is (Albert Stuivenberg, red.). Hij weet hoe belangrijk de wedstrijd tegen Go Ahead is voor Twente.”

De insteek van FC Twente is dat Smith op vrijdag tegen de Denen gewoon bij de nationale ploeg zit en dan terugkeert. “In het ideale scenario zit ik dan op zaterdag in het vliegtuig naar Nederland”, zegt Smith.

In de vorige interlandperiode vroeg Sparta om vrijgave voor twee jeugdinternationals, maar die kreeg de club niet van de KNVB. Vervolgens zette bondscoach Bert Konterman het tweetal op de standby-lijst, waardoor ze alsnog voor de club konden spelen.

Uitvak uitverkocht
De topper thuis tegen Go Ahead Eagles leeft enorm. In Deventer was het uitvak (1000 plekken)binnen een uur uitverkocht. Bij FC Twente was vorige week al geen skybox meer te krijgen. Trainer Marino Pusic hoopt dat hij over twee weken ook weer de beschikking heeft over Wout Brama. Als alles meezit, hervat de routinier de komende week de groepstraining. Hij is nagenoeg hersteld van een knieblessure, die hij opliep in het bekerduel tegen FC Groningen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman

Deel deze pagina: