Live Live

FC Twente hoopt op Brama in topper tegen Go Ahead Eagles

Gepubliceerd: Maandag 29 oktober 2018 18:30

FC Twente hoopt op Brama in topper tegen Go Ahead Eagles

FC Twente verwacht over enkele weken weer te beschikken over Wout Brama. De club hoopt stiekem dat hij de topper op 18 november tegen Go Ahead Eagles haalt.

Brama traint al een week individueel op het veld, en deed afgelopen zondag mee met de pass- en trapoefeningen. De aanvoerder raakte in het bekerduel tegen FC Groningen geblesseerd na een harde overtreding van Doan. Hij liep daarbij een scheurtje in de buitenband op. Brama kreeg een brace om de knie, waarna er na veertien dagen gekeken zou worden hoe de knie zich had gehouden. In het slechtste geval dreigde zelfs een operatie. Maar het herstel verloopt op dit moment voorspoedig, waardoor trainer Marino Pusic hoopt dat hij op korte termijn weer kan aansluiten.  De ervaring van Brama wordt al weken node gemist bij Twente.


Daar komt nog eens bij dat Matthew Smith tegen Go Ahead Eagles ontbreekt vanwege interlandverplichtingen. Pusic durft nog geen uitspraken te doen over een terugkeer van Oussama Assaidi. „Maar ik ga er wel vanuit dat dat nog voor de winterstop is”, aldus de oefenmeester. Assaidi trainde maandag zonder problemen mee, maar de aanvaller en de club zijn nog voorzichtig. „De ene dag gaat het wat beter dan de andere. Hij komt terug van een zware blessure. We moeten voorzichtig zijn”, zegt Pusic.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman

Deel deze pagina: