Live Live

FC Twente heeft maar een doel: drie punten

Gepubliceerd: Maandag 22 oktober 2018 11:35

FC Twente heeft maar een doel: drie punten

FC Twente pakte uit de laatste twee duels maar een punt en dat betekent dat er maandagavond op bezoek bij Jong FC Utrecht maar een ding telt: de volle winst.

Revanche is gevraagd na een paar mindere duels op rij. „Je merkt dat de spelers dat ook graag willen. We hebben een goede trainingsweek achter de rug en hebben de groep met Matthew Smith weer compleet”, zegt trainer Marino Pusic. Smith ontbrak tegen MVV vanwege interlandverplichtingen met Wales. Hij speelde 75 minuten mee in het duel tegen Ierland. De vraag is hoe het middenveld eruit komt te zien nu Smith terug is. Kiest Pusic voor de variant waarbij Javier Espinosa op 10 speelt, of houdt hij vast aan Alexander Laukart dan wel Jelle van der Heyden?

Twente speelde dit seizoen een keer eerder tegen een beloftenploeg. Dat duel tegen PSV leverde een moeizame 2-1 zege op. Die wedstrijd leert ons dat we een hoog baltempo moeten hanteren en proberen vroeg te scoren, zodat er ruimtes ontstaan en we het onszelf makkelijker kunnen maken”, aldus Pusic, die nog geen beroep kan doen op Oussama Assaidi, Wout Brama, Haris Vuckic en Dylan George. Die laatste heeft inmiddels een deel van de groepstrainingen hervat. De aanvaller George werd vlak voor de start van de competitie geopereerd aan de knie.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Ron Jonker

Deel deze pagina: