Nieuws
Enschede

FC Twente bekert eenvoudig verder door twee goals van Nakamura

438932 890979 1

FC Twente is woensdagavond eenvoudig verder gebekerd. De ploeg van Gonzalo Garcia versloeg tweededivisionist De Treffers met 2-0. Keito Nakamura scoorde beide goals voor rust.

Stan Waning | Tubantia

FC Twente was vanaf de aftrap de betere ploeg op sportpark Zuid. Net op het moment dat De Treffers daar wat tegenover kon zetten, kwamen de Tukkers op voorsprong. Keito Nakamura kapte naar binnen en schoot fantastisch raak in de verre hoek. Ruim vijf minuten later maakte hij zelfs de tweede Twentse treffer. Wout Brama zette Queensy Menig knap vrij en die legde de bal panklaar voor de Japanner.

De ploeg van Gonzalo Garcia kreeg voor het rustsignaal nog kansen op de derde treffer, maar die viel niet. Emil Berggreen rondde te slap af en Menig raakte hard de lat. De Treffers stelde er weinig tegenover.

Kansen
Na rust begon FC Twente niet al te sterk. De Enschedeërs konden niet meer het tempo uit de eerste helft op de mat leggen. Toch waren er wederom grote kansen op de derde treffer. Zo raakte Nakamura de paal, deed Berggreen hetzelfde uit de rebound en schoot Menig die rebound weer hoog over. De Treffers was in de omschakeling dichtbij de 2-1 via een kopbal van Lowie van Zundert.

Debutanten
Hoe langer de tweede helft duurde, hoe zekerder de overwinning van FC Twente werd. De krachten van de thuisploeg vloeiden steeds verder weg. Bij FC Twente mocht Jesse Bosch zijn officiële debuut maken. De jeugdspeler uit De Lutte deed het verdienstelijk in het half uur dat hij kreeg van Garcia. In de slotfase liet de oefenmeester Ramiz Zerrouki ook nog debuteren. Met dit jonge tweetal binnen de lijnen gebeurde er in de slotminuten weinig meer in Groesbeek. Een degelijke zege voor FC Twente

De Treffers FC Twente 0-2 (0-2).
16. Nakamura 0-1, 22. Nakamura 0-2.

De Treffers: Centen, Wilsterman, Van den Berg, Sirvania, Misidjan (73. Franssen), Dekkers (59. Van Essen), Langeveld, Van de Beek, Maertzdorf, Van Zundert, Hoffman (59. Melis).

FC Twente: Drommel, Verhaegh (64. Verdonk), Busquets, Schenk, Latibeaudiere, Brama, Aburjania, Selahi (64. Bosch), Menig (83. Zerrouki), Berggreen, Nakamura.

Scheidsrechter: Kooij
Geel: Sirvania (De Treffers)Latibeaudiere, Berggreen, Zerrouki (FC Twente)