Live Live

Fazantplein Enschede krijgt nieuw gezicht, sloop is begonnen

Gepubliceerd: Donderdag 06 september 2018 09:51

Fazantplein Enschede krijgt nieuw gezicht, sloop is begonnen

Medewerkers van Kamphuis Sloopwerken zijn druk bezig met de sloop van de oude flats aan het Fazantplein. De sloop trekt veel bekijks van buurtbewoners.

Na de sloop gloort er een mooie toekomst voor het Fazantplein en omgeving. In het voorjaar wordt begonnen met de bouw van 76 appartementen en 9 eengezinswoningen. Het is de bedoeling dat de woningen eind 2020 klaar zijn. De sociale huurappartementen komen in drie woongebouwen: twee blokken aan de ene kant van de Fazantstraat en een blok er tegenover. De eengezinswoningen komen op het braakliggende terrein achter een van de huidige complexen.

De metamorfose van het Fazantplein heeft een lange voorgeschiedenis. In tegenstelling tot Mekkelholt is eerder flink geïnvesteerd in de omliggende wijken Roombeek en Deppenbroek. Op het Fazantplein kwamen veel winkels leeg te staan, doordat ondernemers verhuisden naar Op de Brouwerij in Roombeek en het eveneens nabijgelegen winkelcentrum Deppenbroek.

Omwonenden zijn door de gemeente en corporatie De Woonplaats betrokken bij de plannen voor het nieuwe Fazantplein. Het gebied gaat op de schop. Met de herinrichting van het plein wordt begonnen als De Woonplaats klaar is met de ontwikkeling aan de Fazantstraat. Het Fazantplein krijgt een groenere uitstraling en auto's nemen er een minder dominante positie in. Het plein moet een verblijfsgebied voor omwonenden worden. De speeltuin wordt een kwartslag gedraaid, zodat er een betere aansluiting is met het plein.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Erwin Waanders

Deel deze pagina: