Live Live

Fans Duncan Laurence zoeken al vroeg plekje vooraan op Tuckerville

Gepubliceerd: Zaterdag 07 september 2019 15:44

Fans Duncan Laurence zoeken al vroeg plekje vooraan op Tuckerville

Tuckerville 2019 is begonnen op Het Rutbeek. Waar festivalkoningin Ilse DeLange iets voor 12.30 uur het hoofdpodium opende, was het de eer aan haar protegé Duncan Laurence om af te trappen in stage The Creek. En dat optreden trok vele fans van de festivalwinnaar al vroeg naar Enschede.

Nog ruim voordat Duncan het podium betreedt, staan enkele fans van de zanger al voor de dranghekken te wachten: “Ik ken hem vooral van Arcade, maar hij is gewoon heel leuk én een goede zanger”, vertelt één de fans. Wat Duncan vooral goed doet? “Het publiek bespelen en meenemen in het optreden”, is het antwoord. “Ik heb hem al eens gezien op Pinkpop, maar het wordt nu denk ik nóg beter.”

Wachten op Arcade
Wanneer Duncan begint met spelen, loopt de tent en het veld daar omheen nóg voller. De handen gaan in de lucht, er wordt meegezongen. “Ik heb een slechte ochtend gehad, alles ging fout. Maar jullie maken dat helemaal goed! Tuckervilleeeee!”, spreekt Duncan het publiek toe.

Maar het wachten is vooral op dat ene, inmiddels wereldberoemde nummer: Arcade. En dat komt er ook, waardoor het vroege optreden van Duncan Laurence met zekerheid één van de hoogtepunten van Tuckerville 2019 mag worden genoemd.

“Als ik hier op het podium sta, hoor ik het stemmetje van Ilse deLange in m’n hoofd die zegt: ‘Goed bezig Duncan!’”, roept de zanger de duizenden toeschouwers in Enschede toe.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Rutger Borgerink

Deel deze pagina: