Live Live

Expositie ‘Physical digital’ in Enschede maakt zintuigen in de war

Gepubliceerd: Woensdag 07 november 2018 09:52

Expositie ‘Physical digital’ in Enschede maakt zintuigen in de war

Letterlijk kippenvel van een filmpje? Het kan bij Physical digital, een expositie die de zintuigen verstoort. De expositie opent zaterdag in Concordia aan de Langestraat.

Bij Physical digital draait het om video’s, games en virtual reality. Alles wat met het oog waar te nemen is, prikkelt of verstoort een ander zintuig. Deze expositie is een samenwerking met The Overkill Festival, een 48 uur durend non-stop festival waarin beeldende kunst en gamecultuur worden gecombineerd. Dat vindt het laatste weekend van november plaats in het oude ziekenhuis aan de Ariënsstraat.

Ervaren
In de expositie presenteert The Overkill een selectie van digitale kunstwerken die een fysieke reactie teweegbrengen. Vijf kunstenaars tonen werk waarbij de bezoeker zelf kan ervaren. Hier wordt het publiek uitgenodigd grenzen te verkennen tussen digitaal en fysiek, traditioneel en sensitief of werkelijkheid en virtualiteit.

Nachtmerrie

Zo toont Mike Pelletier zijn video Still Life en heeft PWR Pandemonium gecreëerd als een logistieke nachtmerrie. Andy Lomas is een wiskundige en een kunstenaar, gespecialiseerd in 3D animaties. Ian Maclarty maakte een rondzwervende game gebaseerd op foto’s van zijn omgeving en Pussykrew ‘onderzoekt’ de ruimte tussen digitaal en fysiek.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Annina Romita

Deel deze pagina: