Live Live

Enschedese wethouder niet naar Den Haag voor uitleg daklozenbeleid: ‘dan is wekelijkse vergadering’

Gepubliceerd: Vrijdag 08 februari 2019 16:43

Enschedese wethouder niet naar Den Haag voor uitleg daklozenbeleid: ‘dan is wekelijkse vergadering’

Het Enschedese college van burgemeester en wethouders heeft liever dat staatssecretaris Paul Blokhuis naar het Oosten afreist, in plaats van dat zij ‘op het matje’ in Den Haag worden geroepen.

De bestuurders hebben een uitnodiging van Blokhuis om over het daklozenbeleid te praten afgeslagen, omdat op die dag de wekelijkse collegevergadering staat gepland.

‘Daklozen’ afgewezen
De staatssecretaris vroeg het college een afvaardiging naar Den Haag te sturen voor ‘zorgvuldig hoor- en wederhoor’. Het ministerie van Volksgezondheid stuurde onlangs ‘mysteryguests’ naar de daklozenopvang in Enschede. Vier van de vijf werden afgewezen.

Paul Blokhuis wil hier met Enschede over praten. Dat gesprek willen de wethouders ook. Zij vinden dat het ministerie onterecht het beeld schetst dat de ‘daklozen’ werden afgewezenomdat ze van buiten de gemeente komen. Volgens het Enschedese college is dat onzin: de opvang zat die betreffende dagen gewoon vol.

Niet op dinsdag
Het gesprek kan volgens het college prima in Enschede plaatshebben. Bovendien schikt de voorgestelde datum van Blokhuis (5 maart) niet. ‘Een dinsdag zoals u weet, de dag van de wekelijkse collegevergadering’, schrijft het college aan Blokhuis.

De Enschedese bestuurders geven hiermee het statement geen trek te hebben om voor uitleg naar Den Haag af te reizen. Het is niet uitzonderlijk of verboden dat een collegelid het wekelijkse gesprek, waarin besluiten worden genomen, mist.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Pixabay


Deel deze pagina: