Live Live

Enschedese ontharingskliniek: ‘Mensen zijn de schaamte voor ontharen al lang voorbij’

Gepubliceerd: Donderdag 21 maart 2019 09:02

Enschedese ontharingskliniek: ‘Mensen zijn de schaamte voor ontharen al lang voorbij’

Afgelopen maandag vierde Gazme Dilmeç dat ze met haar bedrijf een jaar aan de Haaksbergerstraat zit. Ze timmert met Body Silk Laser Clinic ambitieus aan de weg.

Ze kent als medewerker van de Rabobank de financiële wereld op haar duimpje, maar voor Gazme Dilmeç is de bank niet meer de hoofdmoot. Sinds vier jaar ‘klust’ ze bij in haar eigen ontharingskliniek. „Deze branche heeft me altijd getrokken doordat ik zelf als kind ook last had van overbeharing”, zegt Dilmeç die van Aramese origine is. „Ik werd er ook mee gepest, maar heb me er nooit veel van aangetrokken. Het was vervelend, maar ik ben er sterker door geworden. Juist om mensen te helpen, ben ik thuis begonnen en dat is nu vijf jaar geleden.”

Ze praat in haar eigen kliniek aan de Haaksbergerstraat. Daar zit ze sinds een jaar. „Een mooie plek”, vindt ze. „We hebben hier ons eigen beautystraatje met een kapper, een schoonheidsspecialiste en wij.” Haar bedrijf groeide thuis uit zijn jasje. „Bovendien gaf het veel onrust in huis met drie opgroeiende kinderen. Toen dit pand vrijkwam, zijn we gaan kijken en wist ik direct dat ik hier mijn zaak wilde voortzetten.”

Verjaardag
Dat deed ze op 18 maart, haar verjaardag, een jaar geleden. Spijt heeft ze geen moment gehad. Het feit dat ze zelf niet uit de schoonheidsbranche komt, maakt voor de 34-jarige niks uit. Ze heeft een team mensen met de juiste achtergrond en maakt gebruik van de Rolls Royces onder de laserapparaten: de Soprano ICE Laser en de Gentle Max Pro Laser. „Vergis je niet, het is een pittige behandeling die niet voor iedereen is weggelegd. Mensen met lichte haartjes bijvoorbeeld kunnen we minder makkelijk helpen dan met donkere haren.”

Volgens Dilmeç zijn mensen al lang de schaamte voorbij om met beharingsproblemen bij haar te komen. Sommige mensen vinden het gewoon prettig om geen last meer te hebben van haartjes, maar soms is er ook een medische oorzaak. „We gaan nooit zomaar over tot laseren. We voeren eerst een gesprek met de klant en kijken of er geen medische aandoening is. Indien nodig, raadplegen we eerst een huidspecialist of een arts.” Ze is niet bang dat beharing weer in de mode raakt. „De trend is al jaren dat ontharen voor beharing komt en dat zal wel zo blijven. Het is geen taboe meer. Wij helpen hier onze kliniek bijvoorbeeld ook transgenders die in transitie zitten. Dat is heel dankbaar werk om te doen, want we helpen die mensen echt verder in hun leven.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Frans Nikkels

Deel deze pagina: