Live Live

Enschedese Kerk biedt onderhands op hotel Rodenbach

Gepubliceerd: Zaterdag 28 september 2019 09:11

Enschedese Kerk biedt onderhands op hotel Rodenbach

De Syrisch-orthodoxe kerk heeft bij de voorzieningenrechter het verzoek neergelegd tot onderhandse verkoop van het voormalige hotel Rodenbach. Dat bevestigt een woordvoerder. „Maar het is nog geen gelopen race.”

Als de rechter akkoord gaat met het bod, kan de verkoop van het onroerend goed naar verwachting binnen twee maanden worden afgewikkeld. Volgens Fehmi Yigit, oud-voorzitter van de Syrisch-orthodoxe kerk in Enschede, zijn de rechter echter meerdere biedingen voorgelegd. „Het is dus de vraag of wij het inderdaad gegund krijgen.”

Wat de kerk van plan is met het hotel - mocht zij de nieuwe eigenaar worden - is volgens Yigit nog lang niet definitief. „Maar wij zullen dan in nauw overleg treden met de gemeente en de bewoners en instellingen in de buurt.”

Geruchten

Volgens bronnen in de Enschedese vastgoedwereld is het zelf in exploitatie nemen van het hotel een van de mogelijkheden die de Syrisch-orthodoxe kerk bestudeert. Yigit gaat daar niet nader op in.

De Syrisch-orthodoxe kerk was al eerder als mogelijke koper in beeld. De kerk zou overwegen het gebouw plat te gooien ten behoeve van extra parkeergelegenheid bij het achtergelegen kerkgebouw aan de Tromplaan. Volgens Yigit is inderdaad sprake van een tekort aan parkeerplaatsen. Maar het staat volgens hem nog lang niet vast dat het pand van Rodenbach voor parkeerruimte wordt opgeofferd, „vooropgesteld dat het dus niet zeker is dat wij eigenaar worden.”

De tweede bezichtigingsdag in het hotel, die gistermiddag op de agenda stond, werd vanwege de nieuwste ontwikkelingen afgeblazen.

Geveild
Rodenbach wordt in opdracht van de Rabobank geveild. De verkoop mislukte uiteindelijk, ondanks de deal die de eigenaresse sloot met de Oldenzaalse ondernemer Melek Yarbug en later met projectontwikkelaar Axel Veldboom. Tussen de eigenaresse en Yarbug ontstond een juridische strijd. Veldboom trok zich terug, mede vanwege de publiciteit over de verkoopperikelen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Carlo ter Ellen

Deel deze pagina: