Live Live

Enschedese judoka Rico Poppinghaus maakt debuut in Italië

Gepubliceerd: Maandag 11 februari 2019 14:45

Enschedese judoka Rico Poppinghaus maakt debuut in Italië

De Enschedese judoka Rico Poppinghaus (-50 kg) schitterde zaterdag tijdens zijn debuut op de Cadet European Judo Cup in het Italiaanse Follonica. Het lid van Stichting Judosport Oost liet zien goed mee te kunnen komen met de sterke buitenlandse tegenstanders. Uiteindelijk greep hij op dit vooraanstaande Europese circuit net naast het brons.

De dag begon vroeg voor Rico, al kwam hij pas de 26e partij in actie. Zijn eerste partij won hij overtuigend van Fichtenbauer uit Oostenrijk. Iets later in de derde ronde versloeg hij Manferlotti uit Italië met een schouderworp. In de kwartfinale gooide de Tukker de Italiaan Polmo met Sode tsuri komi goshi en wordt de partij met sankaku afgerond.

Beloning
Een plek in de halve finale was de welverdiende beloning. Daar trof Rico de Rus Mamaev en liep hij ongelukkig tegen een punt. De score kon helaas niet meer worden teruggehaald, waardoor de strijd om het brons restte. De Fransman Pestelard bleek de tegenstander.

Na een minuut werd Rico geworpen en kwam hij met een Waza Ari achter. Ondanks dat de Fransman tegen het einde van de partij nog twee straffen kreeg, ging hij er toch met de winst vandoor. Rico behaalde de vijfde plek.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Stichting Judosport Oost

Deel deze pagina: