Live Live

Enschedees restaurant Sapori e Ricordi 'beste Italiaan' van Nederland

Vrijdag 22 september 2017 13:30

Enschedees restaurant Sapori e Ricordi 'beste Italiaan' van Nederland

Italiaans restaurant Sapori e Ricordi in Enschede is het beste Italiaanse restaurant van Nederland. Eigenaresse Rosa Mazzarella (48) won de publieksprijs, uitgereikt door Italië Magazine. Mazzarella runt het restaurant aan de Haverstraatpassage samen met haar dochters Irene (22) en Dominique (27).

Het geheim van het restaurant? Geen menukaart en geen poespas. Gasten eten waar Mazzarella zin in heeft en zoals ze het thuis ook zou maken. "Ik kook zoals ik dat van mijn oma heb geleerd." Mazzarella's trattoria bestaat nog maar drie jaar, maar won de prijs met grote afstand tot de tien andere genomineerden. "Mensen gunnen het ons gewoon echt, dat blijkt", vertelt Mazzarella. Ze zag de prijs totaal niet aankomen. "Het voelt echt heel onwerkelijk."

Verandering
Al even onverwacht kwam in juli het nieuws dat Sapori e Ricordi genomineerd was voor de prijs. Sindsdien was de zaak elke avond vol. Twee weken voor de uitreiking van de prijs gingen de dames op vakantie. "Dat was ook wel nodig hoor, in verband met de zenuwen", vertelt Mazzarella. Sinds woensdag is de trattoria weer open. Los van de sticker 'Beste Italiaan 2017' op de ruit, is er niets veranderd. "We hebben op deze manier gewonnen, dus we gaan ook niet veranderen."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. - Foto: Marieke Bakker

Deel deze pagina: