Live Live

Enschede wil opnieuw fors investeren in verbouwing stadskantoren

Gepubliceerd: Maandag 18 februari 2019 20:10

Enschede wil opnieuw fors investeren in verbouwing stadskantoren

Werkplekken voor ambtenaren worden ‘toekomstbestendig’ gemaakt. Voor de derde keer in korte tijd wordt de gemeenteraad gevraagd om geld te reserveren voor verbouwingen van ambtelijke panden.

Deze keer gaat het om een investering van 1,7 miljoen euro voor aanpassingen en nieuwe werkplekken in het stadhuis, het Stadskantoor en de Noordmolen.

Verstoringen
Belangrijke reden voor de verbouwing in het Stadskantoor aan de Hengelosestraat zijn signalen van medewerkers en managers. Zij ervaren een tekort aan werkplekken en ‘visuele en akoestische’ verstoringen. Daarom wil het college meer belplekken en stilteplekken realiseren.

In het Stadhuis aan het Ei van Ko komt een ontmoetingsruimte op de begane grond, rondom de huidige kantine. Deze biedt ruimte aan 70 flexwerkplekken, vooral voor beleidsadviseurs die contact hebben met raad- en collegeleden. Ook in de Noordmolen, het kantoor op de hoek Molenstraat/Wenninkgaarde, komen nieuwe ontmoetingsruimten.

Derde keer
Het is de derde keer in korte tijd dat Enschede wil investering in haar eigen huisvesting. De realisatie van een grotere en rustigere ontvangstruimte in het Stadskantoor is vorige maand afgerond en kostte 1 miljoen euro. Een jaar eerder was er al een verbouwing van 1,3 miljoen euro nodig om de verhuizing van het UWV Werkbedrijf naar de Hengelosestraat mogelijk te maken.

Volgens het college zijn de aanpassingen nodig om de ambtelijke organisatie mee te kunnen laten gaan in de ‘steeds complexere en snel veranderende samenleving’. De verwachting is dat de investering vanaf 2022 wordt terugverdiend door elders ambtelijke werkplekken weg te halen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman

Deel deze pagina: