Live Live

Enschede wil niet bijdragen in lager parkeertarief voor bezoekers MST

Gepubliceerd: Maandag 01 april 2019 20:58

Enschede wil niet bijdragen in lager parkeertarief voor bezoekers MST

De verhoging van parkeertarieven voor bezoekers van het Medisch Spectrum Twente houdt de gemoederen in de lokale politiek bezig. Maar de gemeente Enschede gaat de afspraken met het ziekenhuis niet versoepelen.

Op de dag dat de verhoging van parkeertarieven voor MST-bezoekers naar buiten kwam, maakte het college van Enschede vorige week ook bekend dat het een lening van 5 miljoen euro aan FC Twente wil kwijtschelden. ‘Snapt u dan dat heel veel mensen die helaas genoodzaakt zijn het MST te bezoeken, hier helemaal niets van snappen?’, schrijft fractieleider Lies ter Haar van Burgerforum Losser aan Enschedese raadsleden.

2,90 euro per uur
MST-bezoekers die in de Van Heekgarage parkeren, betalen het reguliere tarief van 2,90 euro per uur. Kortingsregelingen (dagkaart of vijf-strippenkaart) bieden soms een alternatief, maar ook die prijzen zijn sinds maandag verhoogd. Het MST koopt de kortingskaarten tegen gereduceerd tarief in bij de gemeente, maar overschrijdt structureel het budget.

‘Als centrumgemeente krijgt de gemeente Enschede extra financiële middelen, dan zou ze ook haar verantwoordelijkheid moeten nemen om wat te doen aan de hoge parkeertarieven’, schrijft Lies ter Haar. Er zijn ook brieven gestuurd aan het provinciebestuur en het MST.

Al 20 miljoen geïnvesteerd’
Maar het college van Enschede vindt niet dat zij verantwoordelijk is. PvdA-raadslid André Boersma stelde er maandagavond vragen over. „We zijn het eens dat deze verhoging de kwetsbare mensen treft, maar het MST bepaalt zelf de doelgroep voor de kortingskaarten”, antwoordde wethouder Jurgen van Houdt.

Een gemeentelijke bijdrage is geen optie „Ik zou ook niet weten waaruit we dat moeten dekken. De gemeente heeft al 20 miljoen euro geïnvesteerd in de aanpassing van de Van Heekgarage, ten behoeve van het MST.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lars Smook

Deel deze pagina: