Live Live

Enschede ruimt niet aangestoken paasvuren op, kosten: 54.000 euro

Gepubliceerd: Zondag 28 april 2019 09:53

Enschede ruimt niet aangestoken paasvuren op, kosten: 54.000 euro

De gemeente Enschede laat al het paasgroen dat niet mocht worden aangestoken door het paasvuurverbod ophalen door Twente Milieu.

Het hout en groen van de verschillende boakes binnen de gemeente Enschede zullen in samenwerking met de bouwers worden afgevoerd door Twente Milieu, zo heeft het stadsbestuur de gemeenteraad afgelopen donderdag per brief laten weten. Dat gaat de gemeente naar verwachting maximaal 54.000 euro kosten in verband met de inzet van menskracht en materieel door Twente Milieu.

Op 22 locaties
Het college beraadde zich na het verbod op het ontsteken van paasvuren door de droogte nog ver het afvoeren van de boakes en de rol van de gemeente. Het gaat om 9000 kubieke meter paasgroen, verdeeld over 22 locaties binnen de gemeentegrenzen.

Voorwaarde voor het afvoeren is wel dat de bouwers van de verschillende boakes ervoor zorgen dat het paasgroen goed geladen kan worden. De noodzakelijke betrokkenheid van de bouwers heeft ook te maken met de toegankelijkheid van sommige locaties.

In de brief meldt het college dat de gemeente met de inzet van Twente Milieu zelf actief voor een passende oplossing heeft gekozen. Een andere optie die is bekeken was het centraal inzamelen en verwerken van de grote hoeveelheid afval. Daar is echter geen locatie voor gevonden, zo blijkt uit het schrijven aan de gemeenteraad. Ook is overwogen de bouwers van de boakes zelf verantwoordelijk te laten zijn voor het op juiste wijze aanbieden van het groenafval. Het college van Enschede gaat het paasvuurverbod van vorige week nog evalueren.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Robin Hilberink

Deel deze pagina: