Live Live

Enschede niet bang voor grotere outlet in Duitse Ochtrup

Gepubliceerd: Woensdag 13 juni 2018 19:53

Enschede niet bang voor grotere outlet in Duitse Ochtrup

Het Duitse Ochtrup krijgt toestemming om de outlet uit te breiden. Enschede zal daar geen bezwaar meer tegen maken.De zogeheten Bezirksregierung in Münster heeft recent groen licht gegeven 7550 vierkante meter toe te voegen aan het Designer Outlet Center (DOC). De outlet op zo’n 20 kilometer van Enschede wordt dan ruim 19.000 vierkante meter groot.

Eigen kracht
„We zijn zijn daar niet bang voor en gaan uit van onze eigen kracht”, zegt wethouder Patrick Welman (economie) desgevraagd. „Enschede is met de komst van grote winkels als publiekstrekkers wel zo populair, dat we een uitbreiding van de outlet niet vrezen.”

De voorgenomen uitbreiding van het in 2004 geopende outletcenter in Ochtrup speelt al een paar jaar en leidde tot grote onrust in omliggende Duitse gemeenten als Rheine, Gronau en Ahaus en in de Kreisen (regio’s) Bentheim, Borken en Emsland. Zij vrezen verlies aan klanten en voorzien omzetdalingen voor hun winkelcentra, die het door het kopen via internet toch al moeilijk hebben.

Bezwaren
Ook de provincie Overijssel en de gemeente Enschede maakten aanvankelijk bezwaar tegen de uitbouw, omdat de effecten voor de stads- en dorpscentra in Overijssel en Twente onvoldoende zouden zijn onderzocht. Volgens Welman zijn de door Enschede eerder ingebrachte bedenkingen tegen de uitbreiding inmiddels gewogen door de bestuurders in Münster. Dat leidde dus niet tot een negatief besluit over de plannen in Ochtrup.

De Duitse buurgemeenten van Ochtrup denken nog na over eventuele juridische vervolgstappen, zo blijkt uit berichtgeving in de Westfälische Nachrichten.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - foto: Carlo ter Ellen

Deel deze pagina: