Live Live

Enschede Marathon ook dit jaar bij TV Enschede FM

Gepubliceerd: Vrijdag 08 april 2016 16:26

Enschede Marathon ook dit jaar bij TV Enschede FM

TV Enschede FM doet ook dit jaar volop verslag van de Enschede Marathon, via radio, tv en online. De oudste marathon van Nederland wordt gelopen op zondag 17 april. TV Enschede FM brengt die dag continu updates via Twitter en Facebook, met foto’s en video’s en het laatste nieuws. Hierdoor is het ook voor de lopers en de toeschouwers langs de kant eenvoudig om op de hoogte te blijven.

Op Enschede FM is een radio-uitzending van 10.00 tot 14.00 uur, met verslaggevers bij start/finish en een motorverslaggever in de race. Op TV Enschede is ’s avonds om 20.00 uur een special te zien, deze special wordt elk heel uur herhaald. Bij het in beeld brengen van de wedstrijdloop werkt TV Enschede FM samen met RTV Oost. Er rijden motoren mee over het parcours met cameramensen en bij start/finish staan verslaggevers. In de tv-uitzending worden ook de duizenden amateurlopers in beeld gebracht, zij hebben maandenlang keihard getraind voor hun eigen topprestatie.

TV Enschede is in heel Twente te ontvangen op kanaal 40 van Ziggo digitaal en bij de diverse glasvezelaanbieders. Enschede FM is te ontvangen op 105.1 FM in de ether en 104.1 FM op de kabel. De uitzendingen op radio en tv zijn ook te volgen via livestreams op de website van de lokale omroep, www.tvenschedefm.nl.

Enschede Marathon
De Enschede Marathon is de oudste marathon van Nederland. Aan de eerste editie in juli 1947 deden 51 lopers mee, dat zijn er nu jaarlijks bijna 10.000. De organisatie focust vanaf dit jaar niet langer op het mannelijk deelnemersveld, er wordt bewust gekozen voor een top deelnemersveld bij de vrouwen. De Enschede Marathon hoopt zich hiermee te onderscheiden van de andere marathons in Nederland.

Deel deze pagina: