Live Live

Enschede Marathon live bij TV Enschede FM

Gepubliceerd: Dinsdag 30 juli 2013 14:39

De Enschede Marathon is ook dit jaar exclusief live te zien op TV Enschede. De live-uitzending begint zondag 21 april om 10.00 uur en loopt door tot 16.00 uur.

Alleen bij TV Enschede is de wedstrijdloop live te zien. Ook worden de duizenden amateurlopers in beeld gebracht, zij hebben maandenlang hard getraind voor hun persoonlijke topprestatie. Er rijden motoren mee over het parcours met cameramensen achterop en er staan verslaggevers bij de start en de finish. Ook op de radio is de marathon op de voet te volgen, vanaf 10.00 uur op Enschede FM.

De Enschede Marathon is de oudste marathon van Nederland. In juli 1947 was de eerste editie met 51 lopers. Inmiddels doen er jaarlijks bijna 10.000 mensen mee aan het hardloopevenement. TV Enschede FM zendt dit jaar de Enschede Marathon voor de derde keer live uit op televisie. Op radio werd al veel langer live-verslag gedaan van het grootste sportevenement binnen de gemeente. Aan de uitzending werken ook veel studenten mee van mediaXtra, een samenwerkingsverband tussen onder meer het ROC van Twente, hogeschool Saxion en TV Enschede FM. Deze opleiding is een kweekvijver voor jong mediatalent op mbo- en hbo-niveau, waarbij studenten in de praktijk mediaproducties leren maken.

De uitzendingen van de 45ste editie van de Enschede Marathon beginnen zondag 21 april om 10.00 uur. TV Enschede is in Twente te ontvangen op kanaal 40 van Ziggo digitaal, analoog in Enschede op kanaal 6, Glasnet op kanaal 50, KPN IPTV kanaal 553 en Glashart Media kanaal 2023. Enschede FM zit op 105.1 FM in de ether, 104.1 FM op de analoge kabel, kanaal 780 op de digitale kabel, 94.3 FM op Glasnet, kanaal 953 bij KPN IPTV en kanaal 3026 bij Glashart Media. Zowel de tv- als de radio-uitzending zijn ook te volgen via de live-stream op www.tvenschedefm.nl.

Deel deze pagina: