Live Live

Enschede Marathon live bij TV Enschede FM

Gepubliceerd: Donderdag 16 april 2015 11:53

Enschede Marathon live bij TV Enschede FM

De Enschede Marathon is ook dit jaar live te volgen bij TV Enschede FM. Naast het wedstrijdverslag op radio en televisie zijn er ook interviews met bezoekers en lopers. Niet alleen de hele marathon wordt belicht, ook de andere afstanden komen aan bod.

De live-uitzending op TV Enschede begint zondag om 09.30 uur en loopt door tot 14.00 uur. Bij het in beeld brengen van de wedstrijdloop werkt TV Enschede FM samen met RTV Oost. Er rijden motoren mee over het parcours met cameramensen en er staan verslaggevers bij de start en de finish. In de tv-uitzending worden ook de duizenden amateurlopers in beeld gebracht, zij hebben de afgelopen maanden hard getraind voor een eigen topprestatie. Daarnaast is er op TV Enschede aandacht voor de organisatie van de marathon, achter de schermen zijn namelijk veel vrijwilligers actief. De radio-uitzending op Enschede FM begint al om 09.00 uur. Het wordt een sportieve dag op de radio, want na het verslag van de marathon gaat de uitzending verder met een live verslag van de eredivisiewedstrijd FC Utrecht – FC Twente.

De Enschede Marathon is de oudste marathon van Nederland. In juli 1947 was de eerste editie met 51 lopers. Nu doen er jaarlijks een kleine 10.000 mensen mee aan het hardloopevenement. TV Enschede is in Twente te ontvangen op het digitale kanaal 40 van Ziggo en bij de diverse glasvezelaanbieders. Enschede FM zit op 105.1 FM in de ether en is ook via de kabel en glasvezel te beluisteren. De uitzendingen op radio en tv zijn ook te volgen via livestreams op de website van de lokale omroep, www.tvenschedefm.nl.

Deel deze pagina: