Live Live

Enschede krijgt landelijke bed-bad-brood-opvang

Gepubliceerd: Woensdag 09 oktober 2019 15:29

Enschede krijgt landelijke bed-bad-brood-opvang

Enschede wordt vrijwel zeker een landelijke bed-bad-brood-opvanglocatie voor uitgeprocedeerde asielzoekers. Het is de bedoeling dat de stad deel gaat uitmaken van een landelijk dekkend netwerk van waarschijnlijk acht opvangcentra.

De gemeente Enschede heeft daarover een verzoek ontvangen van de directeur migratiebeleid van het ministerie van Justitie. In een brief is is het college van burgemeester gevraagd de voorbereiding te treffen om een van de zogeheten Landelijke Vreemdelingenvoorzieningen (LVV’s) te worden.

Piloptgemeenten
Bij de opvang van uitgeprocedeerden gaat het om asielzoekers die tussen wal en schip vallen en moeten worden opgevangen. Vorig jaar werd begonnen met vijf pilotgemeenten waar uitgeprocedeerden bij wijze van proef onderdak krijgen Die eerste officiële bed-bad-brood-centra werden gerealiseerd in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven en Groningen. Daar komen nu vermoedelijk drie locaties bij.

Wegenerpand
Enschede vangt momenteel nog zes uitgeprocedeerden op in een tijdelijke -bed-bad-broodvoorziening in het voormalige Wegener-pand aan de Getfertsingel. Hun toekomst is onzeker. Een paar maanden geleden maakte de gemeente bekend dat er voor de zes betrokkenen nog een finale beoordeling over hun verblijf zal plaatsvinden. Dat kan betekenen dat de uitgeprocedeerde alsnog een verblijfsvergunning wordt toegekend of dat er een vertrekprocedure in gang wordt gezet.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Carlo ter Ellen

Deel deze pagina: