Live Live

Enschede krijgt groot bungalowpark bij het Rutbeek: bouw begint in 2021

Gepubliceerd: Woensdag 22 mei 2019 09:42

Enschede krijgt groot bungalowpark bij het Rutbeek: bouw begint in 2021

Binnen afzienbare tijd wordt begonnen met de aanleg van een groot bungalowpark aan de oostkant van het Rutbeek. Er komen 250 vakantiehuisjes op het park en een centraal gebouw met onder meer een restaurant.

Welke grote naam zich aan het project verbindt, is nog niet bekend, maar er wordt gesproken met de ‘grote vier’, aldus de gemeente: Landal, Hogenboom, Roompot en Center Parcs. De bouw begint als de procedures zijn afgerond, iets dat waarschijnlijk eind volgend jaar het geval is.

Luxe
Het plan voor het park stamt al uit de jaren 90, maar er was een update nodig: oorspronkelijk was sprake van bijna 300 huisjes, nu zijn het er 250. De inkrimping is nodig om meer luxe mogelijk te maken. „Tegenwoordig hebben mensen behoefte aan iets grotere huisjes”, aldus wethouder Arjan Kampman, die het plan omschrijft als ‘een fantastisch iets’. Bovendien zorgt zowel de bouw als het park zelf voor werkgelegenheid. Als het enorme bouwproject eenmaal klaar is, zijn er naar schatting 100 tot 150 mensen nodig voor de dagelijkse werkzaamheden. „Vooral voor praktisch geschoold personeel is hier veel werk”, zegt Kampman.

Uitstraling
De huisjes krijgen een uitstraling die past in deze streek. Ook komt er een extra waterpartij bij, zodat veel huisjes aan de waterkant liggen. Kleine natuurgebiedjes in het park dienen als thuishaven voor de beschermde zandhagedis. De aanleg van het park gaat niet ten koste van strand. Er loopt langs dit deel van het Rutbeek alleen een wandel- en fietspad en dat blijft bestaan. Aan de overzijde ligt het naturistenstrandje, dat wordt straks afgeschermd voor al te nieuwsgierige blikken vanuit de huisjes.

Beste oplossing
Heikel punt in de plannen was de ontsluitingsweg. Het park wordt ontsloten via de Hegenbeekweg, maar lang is er gediscussieerd over de richting. Noord of zuid? „Doe je het aan de ene kant, dan vinden die bewoners het niks. Doe je het aan de andere kant, vinden ze het daar niks”, zegt Kampman. „We hebben gewoon gekeken naar de beste oplossing.” Er is nu voor gekozen om het verkeer richting het noorden naar de Usselerveenweg te leiden. Dit deel van de weg wordt verhard. De zuidkant blijft een zandweg. De overgang tussen beide delen wordt afgesloten.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Pixabay

Deel deze pagina: