Live Live

Enschede helpt Orkest van het Oosten met garantstelling

Maandag 04 april 2016 20:58

Enschede helpt Orkest van het Oosten met garantstelling

De gemeente Enschede helpt het Orkest van het Oosten met een garantstelling van 500.000 euro. Over twee weken stemt de gemeenteraad van Enschede in met het voorstel hiertoe. Het voorstel werd maandag opnieuw besproken, nadat het vorige voorstel van het college van B&W vorige maand terug naar de tekentafel werd gestuurd. Het eerste voorstel zou te weinig duidelijk maken waarom de garantstelling zo hard nodig is.

Het Enschedese orkest wil de garantstelling gebruiken om bij de bank geld te kunnen lenen voor een langere periode. Extra ondersteuning van het orkest is nodig omdat vorig najaar bleek dat het businessplan niet haalbaar bleek. Er werd een nieuw werkplan gemaakt. Zo gaat het orkest flink in bezetting terug, doordat de 62 musici in deeltijd gaan werken en ook worden contracten met externe krachten beëindigd. Ook wordt samenwerking gezocht met het Gelders Orkest en de Reisopera.

De provincie Overijssel besloot al eerder het orkest financieel te blijven steunen, met een bedrag van 1,1 miljoen euro voor de komende twee jaar en een jaarlijkse subsidie van 350.000 euro voor de periode 2018 tot en met 2020.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Deel deze pagina: