Live Live

Enschede heeft grote plannen voor herinrichting omgeving Centraal Station (maar geen geld)

Gepubliceerd: Vrijdag 09 augustus 2019 08:53

Enschede heeft grote plannen voor herinrichting omgeving Centraal Station (maar geen geld)

Het geld is er (nog lang) niet, maar Enschede heeft grootse plannen voor de omgeving van het Centraal Station. Een autoluwe Hengelosestraat en een nieuwe parkeergarage staan hoog op de wensenlijst.

In de binnenstad van de toekomst is er alleen nog ruimte voor automobilisten die er daadwerkelijk moeten zijn. Voor mensen dus die gebruik maken van een van de betaalde parkeergarages en niet voor mensen die het centrum willen gebruiken om snel aan de andere kant van de stad te komen. In de mobiliteitsvisie, waarin de toekomstige verkeersplannen van de gemeente worden geschetst, ligt de focus vooral op het zo onaantrekkelijk mogelijk maken van autorijden door het centrum. Dit kan door de infrastructuur waar mogelijk in te richten op het gemak voor de fietser. En door ervoor te zorgen dat de overgebleven autoroutes rechtstreeks aansluiten op de ingang van een parkeergarage.

Werkzaamheden
Aan de Molenstraat en de Hengelosestraat en bij de werkzaamheden aan de Raiffeisenstraat wordt al voorgesorteerd op die toekomst. De Raiffeisenstraat, die min of meer al in gebruik was als de doorgaande route, verandert van een hobbelige klinkerweg in een geasfalteerde straat.

Het vernieuwde kruispunt met de Hengelosestraat is niet langer gelijkwaardig. Verkeer dat afkomstig is vanuit de richting van de Prinsessetunnel wordt door een knik in de weg bijna gedwongen om de Raiffeisenstraat te verkiezen boven de route over de Hengelosestraat langs het stadskantoor. Dat heeft een reden.

Vooralsnog behoudt het eerste stukje van de Hengelosestraat de huidige inrichting, met een door kunststof barricades opgeworpen wegversmalling. In de toekomst wil de gemeente dit gebied (net als het eerste deel van de Deurningerstraat) het liefst bij het stadserf aantrekken door het als een plein in te richten.

Geen plek voor gemotoriseerd verkeer
Op termijn wil de gemeente het huidige Stationsplein - de poort naar de binnenstad - anders gaan inrichten. Er zal geen plek voor gemotoriseerd verkeer zijn. Dat betekent dat de taxistandplaatsen moeten wijken en naar de noordzijde van het station (de Hengelosestraat) verplaatst worden. Die noordzijde moet in de toekomst een volwaardige entree van het Centraal Station worden, inclusief fiets- en voetgangerstunnel, vanwege het doortrekken van de spoorlijn Zwolle-Enschede-Münster.

Op visualisaties schetst de gemeente hoe de noordzijde van het station eruit kan komen te zien: een autoluwe verblijfsomgeving, waar dus wel ruimte komt voor taxi’s. Voor onder het huidige Stationsplein en het busplein denkt de gemeente aan nieuwe parkeergarages voor auto’s en voor fietsers. Die ambitie moet nog worden uitgewerkt.

Fietsstraat?

In het verlengde van de Hengelosestraat zal ook de Molenstraat opnieuw worden ingericht. Die kan een ‘normale’ 30km-zone worden, maar er klinken ook geluiden voor een fietsstraat die aansluit op de fietsstraat die binnenkort aan de Oosterstraat wordt aangelegd. Het kruispunt met de Oldenzaalsestraat wordt in dat geval opnieuw ingericht. En de automobilist die van west naar oost of vice versa rijdt? Die wordt via de Raiffeisenstraat gestimuleerd om de route over de singels te kiezen. De Parkweg krijgt net als andere wegen in het binnensingelgebied een nieuw profiel dat niet meer past bij een doorgaande route.

Route ‘doorknippen’

De gemeente overweegt om in de toekomst - als de parkeergarage onder het busplein is gerealiseerd - de doorgaande route tussen de Ripperdastraat en de Hengelosestraat ter hoogte van het kruispunt bij de Prinsessetunnel te ‘knippen’. Hetzelfde geldt voor de Oldenzaalsestraat, die met de Mooienhof en de Kuipersdijk als doorgaande route tussen noord en zuid wordt gebruikt. De gemeente denkt aan een extra inrit voor de Van Heekgarage vanuit de Oldenzaalsestraat. Daarmee wordt de weg nog voor het kruispunt met de Boulevard 1945 en de Mooienhof ‘geknipt’.

Voor alle plannen geldt dat er geen budget voor is. Het ziet er ook niet naar uit dat er op korte termijn (voor 2025) geld beschikbaar is. Desondanks staat de (her)inrichting van het Stationsplein in de top drie van de verkeersplannen van Enschede.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Carlo ter Ellen DTCT

Deel deze pagina: