Live Live

Enschede als 3D-miniatuurstad met nieuwe Google Earth

Woensdag 19 april 2017 15:46

Enschede als 3D-miniatuurstad met nieuwe Google Earth

Om Enschede te ontdekken hoef je je luie stoel niet meer uit. De stad is met het vernieuwde Google Earth als een miniatuurstad in 3D te bekijken. Google gebruikt daarvoor een combinatie van het bekende Street View en satellietbeelden.

Alle gebouwen, straten en bomen zijn in 3D-beelden omgezet en vanuit alle gewenste hoeken te bekijken. Enschede is daardoor zeer realistisch te zien. Wie inzoomt ziet bekende gebouwen op het scherm tot leven komen, zoals de Alphatoren, het MST en het Balengebouw. Het is mogelijk om over de gebouwen heen te zweven, in- en te uitzoomen en de camera te laten roteren.

Aan de randen van Enschede is goed te merken dat Google nog veel moet omzetten in 3D. Fans van FC Twente moeten bijvoorbeeld geduld hebben. De Grolsch Veste is zo plat als een dubbeltje, net na de waterzuivering houdt de weergave in 3D op. Google is binnen Nederland begonnen met de grootste steden. In Overijssel is alleen Enschede al te zien binnen het vernieuwde Google Earth.

Volgens Google is er twee jaar lang gewerkt aan de nieuwe versie van Google Earth. De website is nu alleen nog maar beschikbaar in Chrome-browsers en op Android-telefoons als app. Voor iOS en andere browsers komt de nieuwe versie van Earth later beschikbaar.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto: Google Earth. 

Deel deze pagina: