Live Live

Enschedeër voorlopig vrij na mishandelen partners

Gepubliceerd: Woensdag 20 maart 2019 11:11

Enschedeër voorlopig vrij na mishandelen partners

Enschedeër Hennie L. komt woensdag voorlopig vrij, maar moet rekening houden met een veroordeling voor excessief geweld tegen twee partners. De rechtbank ging mee in het verzoek zijn voorlopige hechtenis op te heffen.

De feiten waarvan L. (48) verdacht wordt liegen er niet om. Meerdere keren zou hij erop los hebben geslagen en geschopt bij zijn ex-partner en zijn latere levensgezellin. Die laatste zou juist onder de vleugels van L. aan haar rentree in de samenleving werken na een veroordeling wegens geweld tegen haar ex-partner. Het liep evenwel anders, mede door het gebruik van alcohol en drugs door L., bleek dinsdag voor de meervoudige kamer van de rechtbank in Almelo.

Cocktail
Een cocktail van problemen, zo omschreef de rechter de moeizame relaties van L. met zijn slachtoffers: vrouwen die niet opgewassen waren tegen de man die met drank of drugs op bijzonder agressief kon worden. Een man ook met een laag IQ en een antisociale inborst, die moeilijk kan omgaan met stress en tegenslagen.

Aanklager Stad: „Het beeld komt naar voren van een verdachte die onder invloed van alcohol, drugs en stress heel agressief wordt en dat ventileert op personen in zijn directe omgeving. Dat zijn heftige incidenten, waarbij jonge kinderen in de directe omgeving zijn. Dat maakt het kwalijker en heftiger.” Hij eiste een gevangenisstraf van 8 maanden, waarvan 3 voorwaardelijk en een proeftijd van 3 jaar en bijzondere voorwaarden.

Zwaar
L.'s raadsman Rob Oude Breuil vond de aanklacht te zwaar en wees op het letsel dat niet kon passen bij de door het OM ten laste gelegde feiten. Hij vroeg om opheffing van de voorlopige hechtenis en daarin ging de rechtbank na kort beraad mee.

Vonnis over twee weken.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lars Smook

Deel deze pagina: