Live Live

Enschedeër over bouwplan Lageweg: ‘tast onze privacy aan’

Gepubliceerd: Dinsdag 06 november 2018 12:10

Enschedeër over bouwplan Lageweg: ‘tast onze privacy aan’

Een bewoner van de Lipperkerkstraat vreest dat hij zijn privacy en woongenot kwijt is als de bouwplannen van projectontwikkelaar D'Artagnan uit Arnhem doorgaan. Die wil vijf koopwoningen bouwen op een terrein aan de Lageweg, in De Bothoven, aan de achterzijde grenzend aan de Lipperkerkstraat.

De gemeente heeft deze zomer een omgevingsvergunning verleend, maar de bewoner van de Lipperkerkstraat is in het geweer gekomen. Dinsdagmiddag staat zijn bezwaar op de agenda van de bezwarencommissie. Op de bouwtekening is volgens de bezwaarmaker te zien dat de woonlaag van de vijf huizen is gepland op de eerste verdieping. „Hierdoor ontstaat er een rechtstreeks zicht op een deel van de tuin en op de achterkamer.” Hetzelfde argument was al genoemd in de zienswijzen van twee andere bewoners uit de Lipperkerkstraat.

Muur
De bezwaarmaker die zijn zaak dinsdagmiddag in het gemeentehuis verdedigt, voert verder aan dat over een afstand van een meter van zijn tuin een muur wordt opgetrokken met een lengte van 8,7 en een breedte van 8 meter. „Dit levert een ernstige en onaanvaardbare aantasting van het leef- en woongenot op.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Pixabay

Deel deze pagina: