Live Live

Enschedeër heeft 3 kilo wiet in bezit, krijgt taakstraf van 80 uur

Gepubliceerd: Dinsdag 09 juli 2019 10:05

Enschedeër heeft 3 kilo wiet in bezit, krijgt taakstraf van 80 uur

Johan L. uit Enschede is door de rechtbank in Almelo veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee weken voor het bezitten van 3 kilo wiet. Bij de Enschedeër werden in november 2017 in zijn woning de softdrugs aangetroffen na een warmtemeting door de politie.

Hij vond het zelf niet nodig om naar de rechtbank te komen. Johan L. kent het klappen van de zweep bij justitie en de zaak was voor zowel het Openbaar Ministerie als de verdediging zo klaar als een klontje.

Klachten
Na klachten over een wietgeur in de buurt nam de politie in de periode voor de vondst poolshoogte in de straat van L. Bij een warmtemeting viel het op dat zijn woning wel érg warm was. Voor de politie was dat een teken dat er iets aan de hand moest zijn. L. is een bekende van de politie.

Nat
Ook dit keer was het raak, want bij het betreden van de woning werd 3 kilo wiet gevonden, deels gedroogd en deels nog nat. L. bekende direct dat de wiet van hem was en hij werd niet eens aangehouden. De wiet werd in beslag genomen en daarna duurde het ruim twee jaar voor de zaak op zitting kwam.

„Daar kan meneer natuurlijk niks aan doen, maar ik hou er wel rekening mee bij de bepaling van de eis”, aldus de officier van justitie.

‘Zo helder als wat’
Voor L.'s advocaat Jeroen Michels was de zaak zo helder als wat. „Het enige waar ik iets over kan zeggen is het aantal gram hennep dat er gevonden is. In natte vorm lijkt het veel, maar eenmaal droog blijft er niet zo heel veel van over. Daarop zou de strafmaat ook aangepast moeten worden, want met 800 gram hebben we het over een geldboete en niet over een werkstraf”, bracht de advocaat naar voren.

De politierechter veroordeelde L. uiteindelijk tot een taakstraf van 80 uur en een voorwaardelijk celstraf van twee weken.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Pixabay

Deel deze pagina: