Live Live

Enquête wateroverlast voor Enschedeërs met natte voeten

Gepubliceerd: Vrijdag 15 maart 2019 14:42

Enquête wateroverlast voor Enschedeërs met natte voeten

Enkele honderden huishoudens in de stad krijgen deze week een uitnodiging om deel te nemen aan een enquête over wateroverlast.

Het gaat in alle gevallen om Enschedeërs die in 2016 een enquête invulden over hetzelfde onderwerp en die daarin aangaven dat zij in of om hun woning last had van (grond)water. De redacties van De Twentsche Courant Tubantia en 1Twente zijn benieuwd naar de stand van zaken. Is er intussen iets veranderd, doen de problemen zich nog steeds voor of is er een oplossing gevonden? De resultaten van deze nieuwe enquête zijn over enkele weken bekend.

Het onderzoek maakt deel uit van onze themaserie over het water in de stad: Enschede aan Zee. Aan de hand van interviews, achtergronden en reportages wordt de huidige situatie in kaart gebracht en worden toekomstscenario's geschetst. Hoe voorkomen we natte voeten en uitgedroogde velden, welke gevolgen heeft de klimaatverandering voor de stad en wat zijn de dilemma's waarmee beleidsmakers worstelen. Verhalen en video's rondom dit thema worden verzameld op onze website.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Annina Romita

Deel deze pagina: