Live Live

En weer is het crisis bij FC Twente

Gepubliceerd: Donderdag 13 februari 2020 08:37

En weer is het crisis bij FC Twente

FC Twente had al sportieve problemen. Maar sinds woensdag staan de twee clubiconen Sander Boschker en Wout Brama ook nog eens lijnrecht tegenover elkaar. Na de nederlaag tegen Emmen en het uitlekken van gesprekken tussen trainers en supporters, is het wéér crisis bij FC Twente.

Leon ten Voorde | Tubantia

Na een lange dag van intensief beraad kwam FC Twente woensdagavond met het statement dat de club de rijen wil sluiten. "Het clubbelang staat voorop, alle betrokkenen schikken zich daarnaar, ondanks verschillen van inzicht." De vraag is of die sussende woorden niet te laat komen.

Steen des aanstoots is de kwestie rond aanvoerder en clubicoon Wout Brama, die al weken niet meer opgenomen wordt in de wedstrijdselectie. Brama is voor veel supporters het boegbeeld, een voetballer die er in moeilijke tijden altijd stond. Zijn verbanning uit het team is al langere tijd onderwerp van gesprek binnen en buiten FC Twente.

Die affaire bereikte dinsdagavond een dieptepunt toen een supportersdelegatie na de 2-0 nederlaag bij FC Emmen verhaal ging halen bij de trainersstaf en de spelers vanwege het slechte spel én het ontbreken van Brama.

Gelekte tape
Het onderhoud tussen supporters, trainersstaf en aanvoerder Xandro Schenk werd door de fans in het geheim opgenomen, lekte de volgende morgen uit en leidde tot een crisis.

Want duidelijk te horen is hoe die andere clubman, oud-keeper Sander Boschker - tegenwoordig keeperstrainer - icoon Wout Brama er ongenadig van langs gaf.

Ook trainer Gonzalo Garcia, die bij een deel van de achterban stevig onder vuur ligt, liet zich niet onbetuigd.

Samen betichtten ze Brama van ondermijnend gedrag. Die woorden sloegen in als een bom. Niet alleen bij Wout Brama, die jaren samen speelde met Boschker, maar ook bij de verbaasde achterban, die zich geconfronteerd ziet met de zoveelste crisis in korte tijd.

Vuilniszakken

Op social media verschenen in de loop van de dag foto's waarop te zien is dat het standbeeld van Sander Boschker bij De Grolsch Veste was ingepakt met vuilniszakken. De supportersvereniging VAK-P distantieerde zich al snel van die actie. "Zo ga je niet met clubiconen om."

Zo nemen de zorgen bij FC Twente verder toe. De club overleefde in het verleden al een integriteitscrisis, een financiële crisis en een sportieve crisis. Nu lijkt het rode bolwerk ten prooi te vallen aan ernstige verdeeldheid.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. Foto: Emiel Muijderman

Deel deze pagina: