Live Live

Eindelijk schot in plannen megabioscoop Enschede

Gepubliceerd: Woensdag 03 oktober 2018 11:37

Eindelijk schot in plannen megabioscoop Enschede

Er zit eindelijk schot in de plannen voor een megabioscoop in het oude postkantoor aan de Boulevard 1945. De gemeenteraad buigt zich er deze maand over.

Vue Cinema's had eind van dit jaar de nieuwe megabioscoop in Enschede willen openen in het voormalige postkantoor aan de Boulevard 1945. Maar met name vergunningsprocedures zorgden voor flinke vertraging. Daar komt bij dat de gemeenteraad vorige maand al over de plannen zou hebben gesproken, maar het agendapunt is een maand doorgeschoven.

Einde in zicht
Nu wordt er op gemikt dat de bioscoop eind 2019 open gaat. Het liefst voor de kerst, het hoogseizoen voor de branche. In theorie moet dat mogelijk zijn, als de gemeenteraad tenminste akkoord gaat met de plannen en er geen nieuwe bezwaren worden ingediend. Dan kan de verbouwing in het voorjaar beginnen, stelt Bas Goossens van Explorius Vastgoedontwikkeling uit Rijssen. „Het einde is in zicht.”

Ondertussen is Explorius druk doende met de verhuur van het horecagedeelte in het complex en de verdiepingen met kantoorruimte. Als er meer zicht is op de invulling van de horeca, zal opnieuw een bijeenkomst voor omwonenden worden georganiseerd.

De eerste kantoorruimte is al wel verhuurd, aan een partij in de ICT/mediasector die een hele verdieping gaat betrekken. Voor de overige drie kantoorverdiepingen is volgens hem ook veel interesse.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Barcode Architects

Deel deze pagina: