Live Live

Eigenaar De Brouwerij in Enschede: ‘Sluiting café was onrechtmatig besluit’

Gepubliceerd: Woensdag 09 januari 2019 14:42

Eigenaar De Brouwerij in Enschede: ‘Sluiting café was onrechtmatig besluit’

Twee maanden lang moest café De Brouwerij op last van de burgemeester de deuren gesloten houden. Het leidde dinsdag tot een zaal bij de commissie bezwaarschriften.

Een niet geactualiseerde vergunning is café De Brouwerij in de Lasonderstraat afgelopen zomer op een schadepost van vele duizenden euro’s komen te staan. Doordat de vergunning begin augustus werd ingetrokken moest het café tijdelijk dicht. Daardoor is het voor een vermogen aan inkomsten misgelopen en moest kostbare voorraad worden weggegooid.

Onrechtmatig
Eigenaar Aslan ging dinsdag in verweer tegen het intrekken van de vergunning. Hij sprak dinsdag voor de onafhankelijke commissie bezwaarschriften van de gemeente van een onrechtmatig en onzorgvuldig besluit, dat via een vormfout tot stand zijn gekomen.

De gemeente constateerde op 28 juni dat de toenmalige vergunning van het café niet langer strookte met de daadwerkelijk situatie in de Lasonderstraat. Bij een inspectie bleek De Brouwerij over meer vierkante meters caféruimte te beschikken dan was vergund. De gemeente heeft dat Aslan ter plekke gemeld.

De café-eigenaar heeft daarop volgens de gemeente verzuimd de vergunning via een formele melding binnen een maand te actualiseren. De Brouwerij verwijt de gemeente dat deze de zaak niet via deugdelijke communicatie heeft willen oplossen. Het café is inmiddels op grond van een nieuwe vergunning weer geopend. De gemeente zegt correct te hebben gehandeld.

Advies
De commissie bezwaarschriften komt eind januari met een advies. Aslan noch zijn advocate liet zich uit over eventuele vervolgstappen, zoals het verhalen van de schade.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Pixabay

Deel deze pagina: