Live Live

AUDIO Eanske Bier komt straks echt uit Enschede

Vrijdag 12 januari 2018 10:27

AUDIO Eanske Bier komt straks echt uit Enschede

Brouwerij Eanske krijgt komende zomer een eigen volwaardige en ambachtelijke bierbrouwerij in Enschede. Het Enschedese bier wordt inmiddels al vier jaar gebrouwen, maar dit gebeurt in andere brouwerijen buiten de stad. Initiatiefnemer Oscar Moerman gaat zich vestigen in de Portiersloge naast de Twentse Foodhall in Enschede.

De Enschedese brouwers verkopen inmiddels 6 zelfgebrouwen biertjes in Enschede, Twente en daarbuiten. "In de afgelopen jaren zijn er een aantal mooie bieren gebrouwen die gezamenlijk het verhaal van Enschede vertellen", aldus eigenaar Oscar Moerman. "Nu krijg ik de mogelijkheid om met een investeerder een brouwerij in Enschede neer te zetten."

Portiersloge
In de Portiersloge moet een volwaardige brouwerij komen met een duizend liter-installatie, met een totale capaciteit van 1500 hectoliter per jaar. Ook komt er een afvulmachine, waardoor de productie van begint tot eind in eigen brouwerij gebeurt. De brouwerij is in augustus of september dit jaar gereed voor gebruik.

Moerman heeft de financiering nog niet rond en schakelt de Enschedese bierliefhebbers in voor de laatste euro's. Investeren kan via crowdfunding.


1Twente Enschede sprak hierover samen met Oscar Moerman. Beluister dat bericht hierboven terug. 

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. - Foto: Charel van Tendeloo

Deel deze pagina: