Live Live

Drukte op Twentse wegen als gevolg van staking: files op A35 en A1

Gepubliceerd: Dinsdag 28 mei 2019 08:29

Drukte op Twentse wegen als gevolg van staking: files op A35 en A1

Door de staking in het ov is het deze dinsdagochtend op de snelwegen door heel Nederland. Ook de wegen van-en naar Twente beginnen bij het aanbreken van de ochtendspits goed vol te lopen. Op zowel de A1 als de A35 is de drukte vroeg in de ochtendspits al zo groot dat er files ontstaan.

Op de A1 staat tussen afrit Rijssen en Borne-West in de richting van Hengelo een file van zes kilometer ontstaan. De vertraging is rond 8.00 uur opgelopen tot maar liefst twintig minuten.

Tussen de afrit Lochem en Deventer-Oost is inmiddels een file van in totaal zeven kilometer ontstaan. Tussen Rijssen en Lochem staat een opstopping van zes kilometer. Ook vanuit Duitsland is iets voor 8.00 uur een file ontstaan, in de richting van Hengelo. Tussen Oldenzaal en Hengelo is het drie kilometer langzaam rijden. Op de snelweg staat rond 8.00 uur in totaal 26 kilometer file.

A35
Op de A35 is een file ontstaan tussen Almelo-West en Wierden-West. In de richting van Zwolle is het over een periode van drie kilometer langzaam rijden. Ook tussen Azelo en Hengelo-Zuid is het al vroeg druk: er staat in de richting van Enschede een file van zo'n vijf kilometer. De vertraging is iets voor 7.45 uur zo'n tien minuten.

De meeste vertraging op de A35 hebben automobilisten in de richting van Enschede. Tussen Almelo-West en het knooppunt Azelo staat het vijf kilometer lang muurvast. De vertraging is bijna een half uur.

N-wegen
Ook op de provinciale wegen zijn de gevolgen van de staking te merken. Op de N35 richting Almelo staat tussen Nijverdal en Wierden-West een file van zo'n drie kilometer. Tussen Oldenzaal en Enschede is het al vroeg druk op de N737, waar een file van 2 kilometer is ontstaan, met bijna tien minuten langzaam rijden als gevolg.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Carlo ter Ellen

Deel deze pagina: