Live Live

Droomstart voor Lips in Military Boekelo

Gepubliceerd: Donderdag 11 oktober 2018 17:01

Droomstart voor Lips in Military Boekelo

Tim Lips is zijn Military Boekelo op uitstekende wijze begonnen. De regerend landskampioen uit Breda staat na zijn dressuurproef op een eerste plaats in het algemeen klassement. Me zijn toppaard Bayro haalde hij een score van 19,2 punten.

Op de eerste wedstrijddag in Boekelo kwamen donderdag 38 combinaties in actie. Vrijdag leggen de overige 39 combinaties hun dressuurproef in de wedstrijdpiste in het Teesinkbos. Zaterdag volgt de crosscountry.

Persoonlijk record
Lips, in 2017 de winnaar van het NK en de nummer twee in het algemeen klassement van Military Boekelo, maakt opnieuw goede kans om de eerste Nederlandse eindwinnaar te worden ooit. Vorig jaar stond hij zijn dressuurproef op een tweede plaats met 39,1 punten, nu was zijn optreden bijna perfect. „19,2 punten is een persoonlijk record, ik heb nog nooit zo’n lage score gehad”, sprak hij opgetogen na zijn optreden met de 12-jarige schimmel Bayro. „Misschien wel het beste paard hier in Boekelo”, aldus Lips.

'Geen garantie'
Zijn goede optreden is nog geen enkele garantie voor een prijs in Boekelo. „In de crosscountry en het springen op zondag moet het ook nog goed gaan. Bovendien is de concurrentie erg groot.” Vrijdag komt Lips nogmaals in actie tijdens de dressuur, dan met zijn tweede paard in Boekelo: Eclips.

De nummer twee na de openingsdag in Boekelo is de Duitse amazone Julia Krajewski, die met Samourai du Thot een score haalde van 22,6 punten. Plaats drie is voor de Britse Laura Colett met London 52, goed voor 23,1 punten.

De tweede Nederlandse combinatie is de Aaltense Merel Blom met Ceda: 30,5 punten. Zij bezet daarmee de zevende plaats in het tussenklassement.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Mark Spoelstra

Deel deze pagina: