Live Live

Drie personen aangehouden na mishandeling van vluchtelinggezin in Enschede

Gepubliceerd: Dinsdag 11 juni 2019 18:40

Drie personen aangehouden na mishandeling van vluchtelinggezin in Enschede

De politie heeft na aanleiding van een eerder geweldsincident in de Enschedese wijk Dolphia drie personen aangehouden. Het gaat om 2 vrouwen (18 en 33 jaar) en een 35-jarige man. Zij zijn alle drie woonachtig in Enschede.

Uit onderzoek van de politie is gebleken dat een groepje kinderen onenigheid kreeg bij een trapveldje aan het Transvaalplein. Een groep buurtbewoners is vervolgens verhaal gaan halen bij een woning aan de Cronjéstraat. Hier woonde een vluchtelinggezin. Zij werden in hun eigen huis belaagd. Een man en vrouw zijn hierbij mishandeld. De politie vermoedt dat de drie aangehouden personen bij deze mishandeling aanwezig zijn geweest.

Sms-bom
De politie Enschede heeft vorige maand een zogenoemde sms-bom verzonden in het onderzoek naar de mishandeling van het Syrisce gezin in aan de Cronjéstraat de wijk Dolphia. Bewoners van de Enschedese wijk kregen massaal een berichtje op hun telefoon, waarin wordt opgeroepen informatie over het voorval te delen. Of deze informatie tot de aanhouding van de 18-jarige vrouw leidde is niet bekend. De 33 en de 35-jarige verdachten hebben zichzelf op het bureau gemeld.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Frank Timmers

Deel deze pagina: