Live Live

Documentaire over 'nieuwe' FC Twente op TV Enschede

Gepubliceerd: Maandag 09 mei 2016 14:33

Documentaire over 'nieuwe' FC Twente op TV Enschede

TV Enschede zendt pinksterzondag om 18.00 uur de documentaire ‘Nieuwe Realiteit’ uit, over de sportieve gevolgen van de problemen bij FC Twente. De club heeft geen geld om spelers aan te trekken, dus is er ruimte voor talenten uit de eigen voetbalacademie, zoals Jeroen van der Lely, Jari Oosterwijk en Joël Drommel.

Zij zagen zichzelf ineens als poppetje terug in de voetbalgame FIFA 16. De jonge spelers vertellen in de documentaire over hun ervaringen bij het eerste elftal. Ook komen technisch directeur Ted van Leeuwen, trainer René Hake en oud-directeur Gerald van den Belt aan het woord. ‘Nieuwe Realiteit’ wordt de hele avond en nacht elk heel uur herhaald op TV Enschede.

Pinkstermaandag is om 18.00 uur een verslag te zien van het Booster Festival, dat op 2 april in Enschede werd gehouden. Op dertien plekken in de binnenstad waren optredens van ruim veertig talentvolle bands en muzikanten. In het verslag zijn diverse optredens te zien en Martijn van Hese praat met muzikanten en bezoekers. Om 18.15 uur is de documentaire Zee op de Heide te zien, waarin inwoners van Twente herinneringen ophalen aan Bad Boekelo, het populaire zoutwatergolfbad dat in 1988 voorgoed dicht ging. Beide programma’s worden de hele avond en nacht herhaald. TV Enschede zendt daarnaast op pinkstermaandag om 20.00 uur een show uit van Twente Plat, een avondvullende voorstelling met conferences, sketches en liedjes. Uiteraard in het Twents.

Op Enschede FM zijn beide pinksterdagen de vertrouwde radioprogramma’s te horen, met daarin lokaal en regionaal nieuws. Ook tvenschedefm.nl en de app van de lokale omroep brengen continu het laatste nieuws uit Enschede. TV Enschede is in heel Twente te ontvangen op kanaal 40 van Ziggo digitaal en bij de diverse glasvezelaanbieders. Enschede FM is te ontvangen op 105.1 FM in de ether en 104.1 FM op de kabel. Kijk voor meer informatie over TV Enschede FM op de website www.tvenschedefm.nl.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Deel deze pagina: