Live Live

Dj's 1Twente aan de slag bij landelijke radio NPO

Gepubliceerd: Donderdag 01 maart 2018 16:01

Dj's 1Twente aan de slag bij landelijke radio NPO

Het radioprogramma Wildgroei van 1Twente Enschede is vanaf zaterdag te beluisteren op de landelijke radio. Dj's Evert Duipmans en Jeroen Mulder maken het programma om de week op de zaterdagmiddag op KX Radio, van 14.00 tot 15.00 uur.

Hun radioprogramma won in september vorig jaar de Lokale Omroep Award voor het beste radioprogramma. Evert Duipmans: "Door het winnen van die prijs kwamen we in contact met NPO 3FM. Een tijdje terug waren we daar in de studio voor een workshop en na afloop vroeg de opleidingscoördinator van de NPO of we aan de slag wilden bij KX Radio." Bij deze zender van de publieke omroep krijgt nieuw talent de mogelijkheid te groeien. "We hebben direct een demo gemaakt en zaterdag mogen we beginnen."

 
Het programma op KX Radio lijkt voor het grootste deel op het programma dat de dj's bij 1Twente Enschede hebben gemaakt. "In Wildgroei kijken we met een cabaretblik naar de wereld om ons heen, ons eigen leven en het nieuws. Verder proberen we onszelf uit te dagen. Elke maand krijgen we een uitdaging van een luisteraar. Zo hebben we afgelopen jaar een eigen carnavalssingle uitgebracht, zijn we opgeleid tot afvalcoaches van de gemeente en hebben we ons eigen bier gebrouwen."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

Deel deze pagina: