Live Live

Dit zijn de bussen die straks door heel Oost-Nederland rijden

Gepubliceerd: Donderdag 21 maart 2019 10:07

Dit zijn de bussen die straks door heel Oost-Nederland rijden

Het openbaar vervoer in heel Oost-Nederland krijgt vanaf december 2020 gefaseerd een andere huisstijl. Onder de vlag van het merk ‘RRReis’ gaan er in zowel Overijssel, Gelderland als Flevoland paars-blauw-groene bussen en regionale treinen rondrijden.

In Twente gaat de nieuwe huisstijl niet eerder dan december 2023 in, omdat de concessie voor het streekvervoer in het gebied Berkel-Dinkel nog tot die datum loopt.

Het nieuwe huismerk komt voort uit een samenwerking tussen de drie provincies, die ook eigenaar zijn van de naam. Momenteel zijn er zeven verschillende gebieden voor openbaar vervoer in Oost-Nederland. Dat worden er drie. De schrijfwijze van het nieuwe merk ‘RRReis’ staat symbool voor die samenwerking.

“Met het merk en de huisstijl ‘RRReis’ presenteren wij het regionale openbaar vervoer in de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel als één samenhangend netwerk van betrouwbaar en toegankelijk openbaar vervoer”, aldus gedeputeerde Bert Boerman van Overijssel. “Reizigers bereiken zorgeloos hun bestemming zonder te hoeven nadenken over provinciegrenzen en verschillende regionale vervoerders.”

Eerst in andere gebieden
De nieuwe huisstijl is voorafgaand aan de definitieve keuze getoetst onder inwoners van de drie provincies, waarbij de paars-blauw-groene variant als favoriet is aangemerkt. De nieuwe bussen gaan als eerst rijden in het gebied IJssel-Vecht, vanaf december 2020. Eind dit jaar wordt bekend welke vervoerder daar de komende tien jaar gaat rijden. Twee jaar later wordt RRReis uitgerold in Gelderland, in het gebied Rijn-Waal.

Twente valt onder het gebied Berkel-Dinkel, waar het nieuwe merk vanaf december 2023 op de wegen te zien is. Tot die tijd verzorgd Keolis het streekvervoer in deze regio, onder de merknaam ‘Twents’. Vanaf december 2021 krijgen ook regionale treinen geleidelijk de nieuwe uitstraling van RRReis.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Provincie Overijssel

Deel deze pagina: