Live Live

Dit lijken de nieuwe wethouders van Enschede te worden

Gepubliceerd: Maandag 18 juni 2018 21:40

Dit lijken de nieuwe wethouders van Enschede te worden

De partijen moeten er formeel nog uitkomen, maar nu is al te voorspellen wie de nieuwe wethouders worden in Enschede.

Vier van de vijf poppetjes zijn in beeld. Deze politici van BBE, D66, VVD en CU staan klaar om Enschede in de periode 2018-2022 als wethouder te dienen.

Burgerbelangen
Niels van den Berg (40)
Fractievoorzitter en lijsttrekker bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen. Van den Berg is nog werkzaam als docent lichamelijke opvoeding bij het Stedelijk Vakcollege. Sinds 2000 is hij betrokken bij Burgerbelangen Enschede. In 2010 werd hij raadslid en vier jaar later werd hij fractievoorzitter.

D66
Eelco Eerenberg (34)
Zittend wethouder, met onder meer zware portefeuilles financiën en jeugdzorg. Hield zich als wethouder ook bezig met het dossier FC Twente. Eerenberg wordt alom gezien als bijzonder talentvol en werd in 2016 gekozen tot beste jonge bestuurder van het land.

VVD
Jeroen Diepemaat (29)
Jong, maar inmiddels ervaren plaatselijk politicus. Was eerder landelijk voorzitter van de JOVD, de jongerenbeweging van de VVD. Diepemaat is nog bestuurssecretaris bij thuiszorginstelling TSN en begon in 2010 als raadslid in Enschede. Bij de laatste verkiezingen was hij lijsttrekker. Diepemaat heeft speciale aandacht voor het Enschede als aantrekkelijke stad voor studenten.

ChristenUnie
Jurgen van Houdt (37)
Net als Eelco Eerenberg bezig aan zijn eerste periode als wethouder. Van Houdt hield zich de laatste jaren onder meer bezig met het veelbesproken azc-dossier, ofwel de aanhoudende protesten tegen de komst van het asielzoekerscentrum Eschmarkerveld. Had ook de zware portefeuille Wmo (zorg en ondersteuning) onder zijn hoede.

PvdA
????
De enige vraag die nog rest is wie wethouder wordt voor PvdA. Bij de sociaal-democraten lijken in ieder geval Laurens van der Velde (37) en Arjan Kampman (51) in beeld. Van der Velde is fractievoorzitter en werkzaam aan de Universiteit Twente. Kampman is raadslid en voorzitter van voetbalvereniging Rigtersbleek. Of wordt het toch iemand anders?

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - Foto: Annina Romita

Deel deze pagina: