Live Live

Dit kun je doen op Hemelvaartsdag in Enschede

Gepubliceerd: Woensdag 29 mei 2019 15:46

Dit kun je doen op Hemelvaartsdag in Enschede

Ook met Hemelvaartsdag is er weer genoeg te doen in Enschede. Je kunt fietsen met 1Twente langs diverse waterprojecten, naar muziek luisteren of lekker springen op een springkussen. Wij hebben de leukste uittips voor deze Hemelvaartsdag voor je op een rijtje gezet.

Springkussenfestival
Ben je vrij met Hemelvaartsdag en heb je zin om naar buiten te gaan? Kom dan springen op het Van Heekplein. Van 12.00 tot 17.00 uur kun je gratis springen op springkussens, spelen op stormbanen of een voetbalveld en glijden van een megaglijbaan. 


Waterfietsdag 1Twente
Vind je dauwtrappen iets te vroeg en wil je toch graag de deur uit? Kom dan gezellig meefietsen met de waterfietstocht van 1Twente. Je kunt fietsen van 10.00 tot 15.00 uur, meedoen is gratis. Met deze fietstocht op Hemelvaartsdag sluiten 1Twente en Tubantia het project Enschede aan zee af. Je kunt beginnen op een van de 26 locaties. De gehele route is te vinden op 1twente.nl/water.

Green Vibrations
Heb je zin om te feesten? Kom dan naar het Carillonveld op het terrein van de Universiteit Twente. Van 13.30 tot 03.00 uur kun je genieten van dj's, live muziek, theater en dans, met een mix van lokale helden, talenten en toerende acts. De muziek is heel breed: techno, reggae, rock, pop, indie, house en singer-songwriter. Kaartjes zijn voor 24 euro te koop aan de kassa.

Party@Sprakel
Voor een feestje kun je ook terecht bij Party@Sprakel aan de Dorpsstraat in Lonneker. Kom genieten van de Isseltaler musikanten en the Pianoco's. 's Avonds is het feest met de band Beethoven. Het feest in Lonneker is van 11.00 tot middernacht en de toegang is gratis.

Ontdekkingsreis naar de gitaar
Het Twents Gitaar Festival is dit weekend. Op Hemelvaartsdag kun je vanaf 14.30 uur bij Concordia aan de Oude Markt zes briljante gitaristen zien. Yuki Saito (Japan), Misael Barraza-Diaz (Mexico), Gábor Hart (Hongarije), Radu Valcu (Roemenië), Tomasz Radziszewski (Polen) en Peter Graneis (Duitsland) laten zien en horen welke mogelijkheden en geheimen de klassieke gitaar heeft. Toegang is gratis. 

Winkelen op Hemelvaartsdag
Naast alle activiteiten kun je tijdens Hemelvaartsdag ook gewoon shoppen. De winkels in de binnenstad zijn open van 12.00 tot 18.00 uur. Na het shoppen kun je dan gerust het terras op voor een drankje en eventueel een hapje.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Enschede Promotie

Deel deze pagina: