Live Live

Deze winter rijden er ook strooiwagens door Enschedese fietsstraten

Donderdag 19 oktober 2017 11:49

Deze winter rijden er ook strooiwagens door Enschedese fietsstraten

De onlangs aangelegde fietsstraten worden deze winter nog opgenomen in de route voor strooiwagens. Dat betekent dat er bij kans op gladheid ook zout wordt gestrooid op de speciale straten in Stadsveld/ Pathmos, Horstlanden, Wooldrik/Hogeland en Boswinkel.

Andere wijzigingen in het strooiplan: aan de Hollinkweg in Boekelo wordt niet langer gestrooid, omdat de buurtbus er niet meer komt. De nieuwe busroute in Stadsveld/Pathmos wordt wel opgenomen in het strooiplan. De oude route blijft ook in de route van strooiwagens staan, omdat deze wegen ook zijn aangemerkt als doorgaande fietsroute of brandweerroute. Zodra het derde en laatste gedeelte van het fietspad langs de Zuid Esmarkerrondweg is voltooid wordt dit traject opgenomen in de strooiroute.

De Dorpsraad Boekelo heeft een zienswijze ingediend op het voorgenomen strooiplan. Die wil dat op De Mans, Schierbeekstraat, Jan van Elburgstraat en de Oude Deldenerweg wordt gestrooid, omdat er veel senioren wonen. Maar de gemeente wil daar niet aan, omdat de straten niet onder busroutes, doorgaande fietsroutes of brandweerroutes vallen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM - Foto: Frans Nikkels

Deel deze pagina: