Live Live

Deze bomen moeten sneuvelen voor 'nieuwe’ weg van Deurningen naar Enschede

Gepubliceerd: Vrijdag 07 juni 2019 12:47

Deze bomen moeten sneuvelen voor 'nieuwe’ weg van Deurningen naar Enschede

Langs de Vliegveldweg N737 worden in totaal 55 bomen gekapt. Ze zijn de afgelopen dagen gemarkeerd met witte kruisen. Kapvergunningen zijn aangevraagd in de betreffende gemeenten, Enschede en Dinkelland. De takken worden versnipperd voor verbranding terwijl het stamhout volgens wegbeheerder provincie Overijssel op verschillende manieren kan worden hergebruikt.

De provincie zegt dat de bomenkap noodzakelijk is ‘omdat er ruimte nodig is voor de verbreding van de weg en voor een duurzame veilige weginrichting’. Elders worden ter compensatie nieuwe bomen geplant. De provincie is positief over het initiatief bij hotel-restaurant Frans op den Bult en zegt nog in overleg te zijn ‘hoe wij hieraan kunnen bijdragen’.

Adoptie
Frans op den Bult wil eiken die tegenover het restaurant liggen en weg moeten voor verbreding van de weg, verplaatsen naar de overkant, waar het bedrijf een wandelbos ontwikkelt. Het gaat om zo'n 20 bomen. De helft daarvan is al geadopteerd door ondernemers - vooral toeleveranciers - die daarmee het verpoten betaalbaar maken. Het kappen en verplaatsen van bomen begint volgende week dinsdag.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lars Smook

Deel deze pagina: